Stiu ca am multe retete de placinte sarate, dar parca lipsea aceasta reteta de placinte gustoase cu branza de putină si ceapă verde.
Sunt fanul nr. 1 al saraturilor si salivez instant numai cat aud branza sarata, ceapa, spanac sau altele :))
De data aceasta, am pregatit niste placinte sarate cu branza de putina si ceapa verde pe care le-am si prajit, desi detesc sa prajesc.
Nu va spun cum au iesit… Am vrut initial sa fac langosi, apoi gandul la branza sarata de putina m-a convins sa le transform in placinte. Am folosit un aluat super simplu, fara oua si fara unt, cum fac de obicei.
Sunt demential de bune, iar daca prindeti si o branza buna… scrieti istorie cu ele :)))
Haideti sa vedeti ce Reteta de placinte gustoase cu branza de putină si ceapa verde am pregatit eu!
Timp preparare: 90 minute Complexitate: medie Nr. portii: 10
Ingrediente Reteta de placinte gustoase cu branza de putină si ceapa verde:
- aluat:
- 600 gr faina de grau
- 1 lgta sare
- 15 gr drojdie proaspata
- 1 lgta zahar
- 50 ml apa calduta
- 250 ml lapte caldut
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- umplutura:
- 275 gr branza de vaci
- 300 gr branza sarata de putina
- cateva fire ceapa verde
- 2 oua de gaina
- sare si piper
Mod de preparare Reteta de placinte gustoase cu branza de putină si ceapa verde:
Intr-un castronel, se pun drojdia faramitata, o lingurita de zahar si putina apa calduta. Se lasa pana se activeaza maiaua.
Separat, in bolul robotului de framantat sau intr-un castron se cerne faina, se adauga un praf de sare intr-o margine a castronului si se face un locas in care se adauga drojdia, apoi laptele caldut. Se framanta bine pana se obtine un aluat elastic, iar la final se incorporeaza uleiul pentru a da forma sferica aluatului. Se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit timp de o ora.
Separat, intr-un vas se amesteca branzeturile. Se adauga ceapa spalata si tocata rondele, sare, piper si cele doua oua. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia de branza. Se potriveste gustul.
Daca folositi o branza moale si iese mai lichida compozitia, puteti adauga 1-2 linguri de gris. Branzeturile mele au fost uscate.
Dupa ce aluatul a crescut, se scoate pe un blat uns cu foarte putin ulei si se imparte in doua jumatati. Fiecare jumatate se imparte in 5 portii. Se intinde fiecare in strat subtire, se pune umplutura pe o jumatate, apoi se acopera cu cealalta parte de aluat, rezultand o placinta care se sigileaza la margini cu o furculita.
Placintele formate se lasa intr-o tava sa mai creasca putin.
Se prajesc in ulei incins pana se rumenesc frumos, apoi se scot pe servete de hartie ca sa absoarba excesul de ulei.
Se servesc calde sau reci (daca mai apuca)))
Sa va fie de folos!
No Comments