Menu
Dulciuri / Tarte

Tarta cu ciocolata si capsuni (II)

Luna mai, luna mea sa zic asa, am avut onoarea sa fiu din nou gazda Provocarii Misterioase, initiate de prietena noastra Cerasela!

Cutia mea a starnit reactii si emotii :))) semn ca inca suntem pline de energie si de vitalitate si ne adaptam si tendintelor :))))

Vedeta ingredintelor a fost capsunica, delicioasa si parfumata capsunica, motiv pentru care nu am rezistat si am pregatit o tarta extrem, extrem de rapida, la rece, savurata cu multaaa pofta!

Dedic cu toata inima aceasta tarta, prietenei noastre Cerasela, careia ii transmit numai bine si multa sanatate, si o asteptam alaturi de noi!

IMG_7026

IMG_7013

IMG_7032

IMG_7033

IMG_7042

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • pentru blat
  • 300 gr biscuiti cu unt
  • 1 lg nesquick
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 100 ml lapte
  • pentru umplutura
  • 400 gr ciocolata neagra
  • 200 ml lapte
  • 100 gr mascarpone
  • rom
  • 400 gr capsuni
  • 1 plic zahar cu rom
  • 1 lg ulei de masline

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Se pregateste intai crusta de biscuiti.
Se topeste pe baie de aburi ciocolata cu untul si cu laptele. Se omogenizeaza pe masura ce se topesc.
Biscuitii se macina la robot, destul de fin. Se amesteca pesmetul cu pudra de nesquick. Se adauga sosul de ciocolata si se omogenizeaza.
Se pregateste o tava, o forma de copt, in care intindem in strat uniform baza de biscuiti. Se da la rece.
Se prepara umplutura. Se topeste la fel, pe baie de aburi, ciocolata cu laptele. Se omogenizeaza pe masura ce se topeste. La final se adauga romul, apoi branza mascarpone si se amesteca energic sa se omogenizeze si sa iasa o crema extrem de fina. Se toarna peste baza de biscuiti, se da la rece.
Capsunile se spala, se lasa la scurs. Se felieaza si se asaza peste crema de ciocolata intarita. Se ung capsunile cu o pensula cu putin ulei de masline, se pudreaza cu zahar aromatizat si se da la rece pana in momentul servirii.
Un desert rapid, ciocolatos, dar si fresh datorita capsunilor proaspete.
Pontul cu uleiul de masline l-am aflat de la Vladut si sper sa va fie si voua de folos. Confera un luciu frumos fructelor si ajuta la absorbtia vitaminelor din fructe mai repede in organism.
Sa va fie de folos!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.