Rețete Fără carne
20 rețete
Fara carne: diversitate si arome
Mancarurile fara carne, pe langa faptul ca sunt mai usor de preparat si mai sanatoase, au anumite beneficii asupra organismului, unul dintre ele fiind detoxifierea.
Retete de mancaruri fara carne
Retetele de mancaruri fara carne sunt diverse, de la tocanitele de legume, la sosuri, sote-uri sau legume la gratar, salate cu legume, fructe, paste cu sosuri din legume si branzeturi, iar beneficiile acestora se resimt mai ales in postul de primavara, cand apar toate verdeturile bogate in fier si vitamine: urzicile, stevia, loboda, spanacul, etc.
05 octombrie 2017 - Aluaturi, Aperitive, Branzeturi - comentarii
Aluaturile sărate și picante sunt preferatele mele. Renunț ușor la un preparat dulce în favoarea unui sărat, cu condiția să fie gustos :)) Va recomand sa incercati Tarta cu dovlecei sau Rulourile cu spanac, dar si Spiralele cu telemea. Tarta sarata cu rosii pe […]
01 decembrie 2016 - Fără carne, Legume - comentarii
Astăzi sărbătorim ziua națională a României și, ca orice român care se respectă, astăzi ne răsfățăm cu o iahnie de fasole, dar nu la cazan, ci la cuptor, în oală de lut. Nu am servit-o cu cârnați sau ciolan, însă am savurat-o cu o […]
23 octombrie 2016 - Legume, Pește - comentarii
Paella este o mâncare cu specific spaniol, pe bază de orez, legume, și ca orice mâncare cu tradiție și renume, rețeta i s-a perpetuat în lumea întreagă, în variante mai mult sau mai puțin apropiate de cea originală. Indiferent de variațiuni, câteva elemente o […]
13 iulie 2016 - Aperitive, Legume, Pui - comentarii
Una dintre cele mai savuroase salate este si cea de boeuf. La romani mai ales, de cele mai multe ori, salata de boeuf se face cu carne de pui si se adauga foarte multa maioneza. Salata in sine este foarte gustoasa, insa maioneza este […]
03 aprilie 2016 - Aperitive, Legume - comentarii
Provocarea Cutia Misterioasa a Ceraselei, a poposit luna aceasta, acasa la Cris care a deschis o cutie generoasa. Intrati sa vedeti ce nebunie de ingrediente a propus, si apoi sa imi spuneti daca nu merita un preparat frumos! Desi pariurile erau indreptate catre un desert, luna […]
27 martie 2016 - Fără carne, Legume - comentarii
Copilaria mea a fost marcata de cateva mancaruri si deserturi care astazi ma arunca in butoiul cu amintiri. Pot sa spun ca azi am reusit sa retraiesc o parte din ea si sa imi fac ziua speciala. Nu stiu cati dintre voi ati savurat […]
24 martie 2016 - Fără carne, Legume - comentarii
Stiu ca nu toata lumea consuma ciuperci, insa pentru mine, sunt absolut grozave, indiferent cum le-as pregati: fripte, ciulama, supa crema, etc. Cat despre mamaliga, numai si numai de bine, as manca-o si goala cu sare, la fel si Piersicutza mea :)) Astazi, m-am […]
17 martie 2016 - Fără carne, Legume - comentarii
Toate s-au impletit perfect in aceasta reteta. De dieta, de post si tare gustoasa :))) Ca imi place varza murata, se stie, dar o prefer si pregatita la cuptor sau scazuta. Important este ce condimente adaugam si gustul in care o preferam. Eu o […]
16 februarie 2016 - Fără carne, Legume - comentarii
Intr-una din zile, rasfoind retetele lui Vladut, am gasit una de snitel cu cartofi boieresti. Citind ingredientele, m-am lasat convinsa pe loc sa prestez reteta! Dupa ce am pregatit si servit din ei, am inteles de ce i-a numit boieresti, fiindca au fost savurosi, […]
Astazi am savurat (indraznesc sa spun) cea mai gustoasa si energizanta salata ever! Baby spanac, valeriana, cate bilute de mozzarella si bucatele de portocala. Abia am terminat-o, inca am gustul ei pe ale mele papile fericite! Clar, maine e pe repeat! Coincidenta sau nu, […]
28 aprilie 2015 - Fără carne, Legume - comentarii
Cred ca primavara este cel mai generos sezon de verde, proaspat si sanatos in materie de alimente si nu numai! Spanac, leurda, salata verde, usturoi verde, leustean verde… o nebuniee! Cand gasiti in piata un spanac de gradina, fraged, prospat, nu il ocoliti! Va […]
10 aprilie 2015 - Aluaturi, Branzeturi - comentarii
Ador spanacul, ador placintele sarate, iar cand vine vorba de combinatia spanac – branza sarata, ma topesc de tot. Cu foi de placinta, cu aluat de casa, cu sau fara verdeturi, ador astfel de placinte.  
Nu este niciun secret ca prefer saraturile oricarui dulce sau ca ador spanacul. De data aceasta, am preferat niste rulouri cu spanac si telemea, sunt atat de usor de pregatit si merg de minune la mic dejun alaturi de o cana cu iaurt, kefir […]
Dupa o perioada de dulcegarii, simteam nevoia de niste saraturi. Aveam la indemana un ingredient care, desi hulit de multi, are avantajul ca da un gust si o fragezime cum nu o face niciun alt ingredient, un pic de untura proaspata. Am pus la […]
Quiche Lorraine, ce nume frantuzesc, pretentios! Stiti cat de bun este? Incredibil de bun! Quiche-ul acesta vine din bucataria franceza, este o tarta sarata coapta, cu ingrediente compuse din oua, lapte si/sau smantana, branza. O particularitate este aceea ca blatul este precopt, urmand ca […]
Pagina 1 din 212
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive