Menu
Aluaturi / Aperitive / Branzeturi / Fără carne

Covrigi umpluti cu branza, spanac si rosii uscate

Acesti Covrigi umpluti cu branza, spanac si rosii uscate sunt senzational de gustosi, mai ales daca sunteti fani saraturi ca si mine.

Am plecat de la reteta Placintelor cu branza si am zis hai sa ii fac sub forma de covrigi. La una dintre patiseriile de la noi din oras, se vand niste covrigi cu cascaval, asa ca am facut si eu, dar covrigi “adevarati” cum ar zice unul dintre copiii mei.

I-am umplut cu telemea de capra, spanac si rosii uscate. Stiti cum ies? Senzationali!

De indata ce musti dintr-unul, realizezi imediat ca vei mai manca cel putin doi :)))

Asa ca, daca va fac cu ochiul acesti Covrigi umpluti cu branza, spanac si rosii uscate, gasiti reteta mai jos.

 

Timp preparare: 2 h Nr. portii: 22 Complexitate: medie

Ingrediente Covrigi umpluti cu branza, spanac si rosii uscate:

  • aluat:
  • 600 gr faina 00
  • o lingurita rasa de sare
  • 20 gr drojdie proaspata (+ 1 lgta zahar)
  • 1 ou de gaina
  • 250 ml lapte caldut
  • 80 gr unt moale
  • umplutura:
  • 300 gr telemea de capra
  • 50 gr branza de oaie (de putina)
  • 2 maini de spanac proaspat
  • 4-5 rosii uscate (din conserva in ulei)
  • 2 oua de gaina
  • sare (daca mai e necesar)
  • putina mozzarella rasa pt garnisit
  • in plus:
  • 1 galbenus de ou amestecat cu 1 lg apa rece

Mod de preparare Covrigi umpluti cu branza, spanac si rosii uscate:

Se pregatesc ingredientele la temperatura camerei. Untul, ouale si laptele nu trebuie sa fie reci.

Drojdia se faramiteaza intr-un castronel, se adauga o lingurita de zahar si 40 ml apa calduta. Se lasa pana se activeaza maiaua.

Separat, intr-un vas, se cerne faina, intr-o margine se adauga sarea si se face un locas in care se adauga drojdia, oul si laptele caldut. Se framanta fie cu ajutorul unui robot, fie cu mana, pana se obtine un aluat omogen. Se adauga untul moale, taiat cubulete si se continua framantarea pana se obtine un aluat dens, elastic si lucios. Se acopera cu un stergar si se lasa la dospit timp de o ora.

Intre timp, se prepara umplutura. 

Telemeaua si branza de putina se faramiteaza. Spanacul se spala si se toaca marunt. Rosiile uscate se scurg de ulei si se toaca marunt. Se amesteca toate intr-un vas.

Se amesteca cele doua oua si se toarna apoi peste compozitia de branza. Se amesteca bine, bine. Daca doriti, acum este momentul sa condimentati cu sare, piper si ce va place. Umplutura se lasa deoparte.

Dupa ce a crescut, aluatul se scoate pe un blat de lemn uns cu foarte putin ulei. Se imparte in doua portii.

Fiecare portie se intinde in forma dreptunghiulara, in strat subtire. Se taie in doua transversal. Pe o jumatate se intinde umplutura de branza, in strat egal. Cealalta jumatate de aluat se asaza peste aceasta, obtinand un dreptunghi mai mic. Se taie fasii subtiri pe latimea aluatului si se ruleaza, apoi se strang la un capat sub forma de covrig.

Se asaza intr-o tava cu hartie de copt, la distanta de minim 3 cm unul de altul. Se acopera cu un prosop de bucatarie si se mai lasa la temperatura camerei aproximativ 15 minute.

Dupa acest timp, se ung cu galbenus amestecat cu apa si se garnisesc cu cateva fire de mozzarella rasa.

Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C, coacere sus-jos cu ventilatie, pentru aproximativ 15-20 minute, in functie de cuptor. Cand devin rumeni si crescuti, e semn ca sunt copti.

Se scot din cuptor, se lasa 2 minute la temperat, apoi se transfera pe un gratar de bucatarie, cu ajutorul unei spatule. Sunt foarte fragezi, asa ca trebuie manevrati cu atentie.

Daca nu aveti rabdare sa se raceasca de tot (asa cum am facut eu:)))), puteti manca, dar nu fierbinti ca sa nu se lase cu dureri de burta.

Se topesc in gura efectiv.

Sa va fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.