Branza fondue cu rosii la cuptor, cu sos de busuioc si usturoi, este un preparat pe cat de simplu, pe atat de savuros.
Am mai pregatit branza la cuptor si in varianta aceasta.
Trebuie sa alegeti o branza care sa se topeasca la cuptor, sa curga cand o scoateti si scaldati painea crocanta.
Am folosit ca si baza, un sos de busuioc si usturoi, cu ulei de masline, peste care am pus rotita de branza si rosii cherry mici. Am garnisit cu ulei de masline si usturoi, am servit cu bagheta cu usturoi.
Ce sa va spun? Este mega gustoasa si se va papa cu pofta mare. Aceasta idee nu imi apartine, am gasit-o pe Instagram in mai multe variante, iar eu am ales sa o fac in stilul meu.
Asa ca, daca sunteti fani branzeturi, va recomand sa incercati aceasta Branza fondue cu rosii la cuptor.
Este de sen-za-tiee!
Timp preparare: 20 min Nr. portii: 2 Complexitate: usor
Ingrediente Branza fondue cu rosii la cuptor:
- 1 rotita branza fondue
- 250 gr rosii cherry (alegeti din cele mai micute)
- cateva frunze de busuioc proaspat
- 1-2 capatani usturoi
- ulei de masline
- sare de mare
- optional:
- piper proaspat rasnit la servire
Mod de preparare Branza fondue cu rosii la cuptor:
Se pregateste mai intai un sos din frunze de busuioc proaspat, 2-3 catei usturoi, sare si 2 lg ulei de masline. Se paseaza rapid. Sosul obtinut se unge pe baza formei de copt.
Peste acest sos, se asaza in mijloc rotita de branza care se cresteaza. Se pun rosioarele in jurul branzei. Se presara catei presati de usturoi si se stropeste totul cu ulei de masline.
Se presara si sare, in special pe rosii care vor lasa sos in tava. Deja salivez :)))
Se baga la cuptor, la 200 grade C, coacere sus-jos, pana cand branza se umfla si se rumeneste frumos, iar rosiile sunt si ele rumenite bine.
Se scoate tava din cuptor, se presara (pentru doritori) piper proaspat rasnit (veti simti diferenta) si se serveste cu paine crocanta. Noi am servit cu o bagheta cu unt si usturoi de la Lidl.
Este senzationala combinatia usturoi, rosii si busuioc. Merita savurata alaturi de cei dragi.
Sa va fie de folos!
No Comments