Menu
Aperitive / Branzeturi / Fără carne / Legume / Paste

3 idei pentru gustari rapide, perfecte pentru toata familia

Ce sa mai pregatim bun, dar sa fie rapid si usor de facut, asa ca iata 3 idei pentru gustari rapide, perfecte pentru toata familia.

Nu am inventat eu roata, sunt preparate simple, din ingrediente putine, care se fac usor si sunt extraordinar de gustoase.
Au origini in bucataria italieneasca, senzationala de altfel, dar adaptate gustului nostru.
Nu e nevoie de multe ingrediente sau de mult timp la dispozitie, dar merita sa folositi ingrediente de calitate.
Cand vine vorba sa aduc Italia in farfuria mea, folosesc produse italienesti de la supermarketitalian.ro, magazinul nostru din oras care livreaza in toata tara produsele dorite.
Iata cele 3 retete rapide de gustari:
  1. Bruschete rapide, cu rosii si busuioc

bruschete

Avem nevoie de:

  • 200 gr rosii san marzano (sunt mai dulci, dar puteti alege alt soi care va place)
  • 1 capatana usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline italian, de calitate
  • cateva frunze busuioc rosu (de senzatie aroma lui)
  • cateva felii de bagheta
  • fulgi de sare

 

Preparare:

Intr-o tigaie, se pune putin ulei de masline, se adauga usturoiul zdrobit (elibereaza mai multa aroma decat daca il taiati), rosiile taiate in jumatate si cateva frunze de busuioc.
Se rumenesc toate la foc iute, apoi se asaza feliile de paine in tigaie si se lasa pana devin usor crocante si rumene si absorb din zeama rosiilor.
Se scot feliile de paine pe un platou, se garnisesc cu amestecul de rosii, se presara cativa fulgi de sare si se savureaza cu mare pofta.
Sunt bune? Nu! Sunt senzational de bune! 😋😋

2. Pesto alla genovese

Avem nevoie de:

  • 1 lgta sare de mare
  •  2-3 catei usturoi
  •  2 lg muguri de pin (trasi foarte putin la tigaie, cat sa dea cremozitate sosului – asa a zis Jamie Oliver :)))
  • 2-3 buchete de busuioc proaspat, spalat si rupt frunzele
  • 50 ml ulei de masline de calitate
  • un cub de parmezan (cat va lasa inima)
  • lamaie

Preparare:

Cea mai simpla varianta este toate ingredientele int-un blender, dar eu am facut totul intr-un mojar, am vrut sa simt eu aroma ingredientelor, plus ca a iesit mai rustic si cremos.
Intr-un mojar se pune sarea, se adauga cateii de usturoi care se zdrobesc usor in mojar. Se adauga cate un buchet de busuioc, se zdrobeste bine, apoi se adauga mugurii de pin, parmezanul. La final se adauga ulei de masline, se amesteca usor, apoi se stropeste totul cu putina zeama de lamaie. Lamaia da prospetime si invioreaza un preparat. Gustati din preparat si vedeti ce mai trebuie.
Se toarna sosul obtinut intr-un borcanas si se depoziteaza la rece.
Sa va fie de folos!

3. Salata de paste cu ton

Avem nevoie de:
  • 200 gr paste
  • 50 gr rosii
  • 1 conserva ton bucati
  •  3-4 lg ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • sare (dupa gust)
Preparare:

Pastele se fierb in apa, cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se fierb al dente, apoi se strecoara si se clatesc in apa rece.
Rosiile se spala, se taie jumatati.
Se pregateste sosul din cateva linguri cu ulei de masline si zeama de lamaie, sare.
Pastele se amesteca cu rosiile, se adauga tonul bucati si la final sosul.
Se serveste cu mare pofta, alaturi de un pahar cu vin alb.
Sa va fie de folos!

Sper sa va placa si sa le pregatiti si voi pentru cei dragi voua!

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.