Menu
Aluaturi / Aperitive / Branzeturi / Legume

Placinte cu spanac si branza

Ador aceste placinte cu spanac si branza sarata, pur si simplu sunt atat de bune, mai ales daca sunteti fani saraturi ca si mine.
Nu le aveam in plan, dar cum am primit in dar un set de tavi faine de la Chilipirul Zilei.
Colectia mea de tavi si forme de copt numara aproape 50 de bucati. Stiu, sunt foarte multe, dar cand prind o tava buna, nu ma pot abtine.
Despre aceste tavi de la Chilipirul Zilei, va spun ca sunt grozave. Nu se lipeste nici apa cand le speli ❤
Au un invelis tare bun si, sincer, cred ca tuturor ne prinde bine o recomandare de tavi bune.
Cum era de asteptat, am si copt ceva bun in ele si va spun cu mana pe inima, nu s-a lipit nici macar un pic. Sunt usoare, incapatoare, vin la set de 3 marimi diferite, se spala atat de simplu si au si un pret bun.
Ca sa va fac pofta de cumparaturi, am copt aceste placinte cu spanac si branza sarata.
Daca sunteti fani placinte, va puteti inspira si de aici.
Sper sa va placa si tavile si placintele :))
placinta cu spanac placinta cu spanacplacinta cu spanac
Timp preparare: 20 min (plus dospit 2h)  Nr. portii: 14 Complexitate: medie
Ingrediente Placinte cu spanac si branza
– 500 gr faina (eu am folosit 650, de paine)
– un praf sare
– 2 oua de gaina
– 15 gr drojdie proaspata
– 1 lgta zahar
– 280 ml apa calduta (faina pentru paine inghite apa mai multa, asa ca daca folositi din cea de patiserie, adaugati in prima faza 250 ml si apoi vedeti daca mai e nevoie)
– 50 gr unt la temperatura camerei.
– pt umplutura:
– 300 gr spanac proaspat
– 1 capatana usturoi
– 30 ml ulei de floarea soarelui
– 200 gr branza de oi sarata (branza mea a fost extrem de sarata, nu am mai folosit la spanac.
– 1 ou
– fulgi de ardei iute
Mod de preparare Placinte cu spanac si branza:

Intr-un castronel, se pune drojdia faramitata, se adauga o lingurita de zahar si 30 ml apa. Se lasa pana se dezvolta maiaua.
Separat in alt vas (ideal ar fi sa aveti un robot pt framantat), se cerne faina. Se pune un praf de sare intr-o margine a vasului.
Se adauga maiaua, cele 2 oua si apa calduta. Se framanta pana se incorporeaza ingredientele, iar la final se adauga bucatelele de unt si se continua framantarea pana se obtine un aluat fin. Se acopera cu folie alimentara si se lasa cca. 2 ore la crescut intr-un loc ferit de curent.
Spanacul se spala, se taie mai mare.
Intr-o tigaie, se pune ulei, se incinge si se calesc cateii de usturoi presati. Se adauga spanacul si se lasa cateva minute pe foc, cat sa ia aroma usturoiului. Se da deoparte.
Branza se rade, se amesteca cu un ou de gaina si apoi se amesteca cu spanacul.
Aluatul se imparte in doua jumatati, pe un blat infainat. Se intinde fiecare portie in strat subtire si se umple cu spanac. Se ruleaza sub forma de sul sau de floare si se taie in rulouri sau petale care se ruleaza. Se ung cu oua batut si se mai lasa 10 minute, timp in care se preincalzeste cuptorul la 200 grade C.
Placintele se coc timp de 25-30 minute, in functie de cuptorul fiecaruia.

  

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.