Menu
Legume / Pește

Paella cu creveți

Astazi va impartasesc varianta mea de Paella cu creveti, mancarea perfecta pentru intreaga familie, mai ales ca ai mei sunt fani creveti.

Paella este o mâncare cu specific spaniol, pe bază de orez, legume, și ca orice mâncare cu tradiție și renume, rețeta i s-a perpetuat în lumea întreagă, în variante mai mult sau mai puțin apropiate de cea originală.
Indiferent de variațiuni, câteva elemente o definesc: orezul, șofranul, mazărea și creveții.
Se mai întâlnește varianta cu scoici, fructe de mare felurite, cu sosuri dintre cele mai savuroase sau mai light.
Una peste alta, eu mă declar mulțumită cu paella în varianta pe care am pregătit-o acasă! Foarte gustoasă, plină de culoare.
De fapt, cred că secretul la această mâncare este să o prepari într-un wok de calitate și cu ingrediente bune, proaspete.

paella1

paella5

paella7

paella8

Timp de preparare: 40 min Nr. portii: 4

Ingrediente Paella cu creveti:

  • 300 gr orez
  • 1 ardei gras roșu (kapia)
  • 1 ceapă albă
  • 1 ceapă roșie
  • 1 cârnat chorizo
  • 1 l supă legume
  • 1 praf șofran
  • 4-5 lg mazăre boabe
  • 50 ml vin alb
  • ulei de măsline
  • sare
  • 8 creveți nedecorticati
  • 1 cățel usturoi

Mod de preparare Paella cu creveti:

 Se pregătește la îndemână tigaia wok.
Se pune o lingură de ulei de măsline. Se pune pe foc, la încins.
Ceapa, cățelul de usturoi și ardeiul gras se curăță, se spală și se toacă. Se pun la rumenit în wok.
Se lasă să sfârâie puțin, apoi se adaugă cârnatul tăiat rondele potrivite. Se lasă încă puțin să sfârâie și chorizo, apoi se adaugă orezul spălat. Se amestecă cu o spatulă din lemn ca să se distribuie pe întreaga suprafață. Când orezul devine sticlos, se adaugă jumătate din cantitatea de supă de legume (preferabil fierbinte). Se acoperă cu capacul și se lasă la foc potrivit.
În restul de supă se pune șofranul, se lasă câteva minute, apoi se adaugă peste orez. Se adaugă câteva linguri cu mazăre și se acoperă din nou. Se lasă până absoarbe aproape toată supa, iar la final se adaugă vinul și se mai lasă câteva minute pe foc.
Separat, se rumenesc creveții câteva minute, în puțin ulei de măsline și un cățel de usturoi, tocat. Se dau deoparte și se așază peste paella (eu am preferat să îi curăț), dar se pot pune întregi.
A ieșit extrem de gustoasă și sățioasa această paella.
Să vă fie de folos!

 paella3paella2 paella9

2 Comments

  • Grigoras Titina
    10 octombrie 2020 at 17:40

    ADOR

    Reply
    • Laura Nechita
      31 octombrie 2020 at 12:54

      Multumesc mult! Zi frumoasa!

      Reply

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.