Ca să vedeți cât de mult îmi place tigaia mea Regis Stone, vă aduc în atenție o mâncărică extrem de simplă, dar extrem de savuroasă.
Ficăței în sos de bere neagră! Nebunie-n farfurie, vă promit! Sigur, cu condiția să vă placă și ficățeii. Eu îi ador :))
Ca să înțelegeți de ce îmi place așa mult această tigaie, o să vă spun că este chiar diferită. Am în bucătărie tigăi cu strat ceramic, teflon, etc, dar niciuna nu o egalează pe aceasta.
Carcasa, este realizată din aluminiu forjat, asigură o conductibilitate termică excelentă și garantează rezistența și durabilitatea tigăilor Regis Stone.
Dar cel mai și cel mai este sistemul inovativ de picurare, cu ajutorul căruia putem elibera treptat aromele pentru a spori gustul alimentelor și a le menține fragede.
Tigăile Regis Stone sunt ideale pentru a fi folosit pe plite cu gaz, cu inducție, electrice și ceramice.
Iar interiorul este de senzație: un strat care imită piatră încinsă, absolut de neegalat.
Nimic nu se lipește, nimic nu se arde, și se curăță extrem de ușor. Chiar antiaderență maximă!
Vă recomand cu toată încrederea aceste produse!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 1 kg ficăței pui
- 1 ceapă roșie
- 1 lg zahăr brut
- 5 lg ulei de măsline
- 300 ml bere neagră
- 1 căpățână usturoi
- mămăligă rece
- piper negru
- praf de usturoi
- boia iute
- sare
- pătrunjel verde
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Ficățeii se spală și se curăță de pielițe. Se lasă la scurs, apoi se adaugă în tigaie, peste ceapa caramelizată ușor. Se lasă să se rumenească bine, apoi se stinge totul cu bere neagră. Atenție la aburi, sunt extrem de fierbinți. Se acoperă cu capacul din dotare. În mânerul capacului se adaugă boia iute, piper negru și sare, alături de 2-3 lg de ulei de măsline. Se lasă totul la foc potrivit, până se pătrund ficățeii. După ce s-au consumat condimentele din mâner, se ridică și capacul de la tigaie. Dacă mai e nevoie de sare sau piper, se mai poate adăuga acum.
Mămăliga rece (poate să fie și din ziua precedentă) se taie cuburi, se adaugă în tigaie, și se dă focul mare, se lasă câteva minute, până se rumenește frumos și mămăliguța.
La final se mai adaugă 2 căței de usturoi presați și tocați mărunt, puțin pătrunjel verde tocat proaspăt.
Sunt mai mult decât grozavi. Se servesc cu mare, mare poftă, alături de o ceapă roșie spartă sau murături!
Să vă fie de folos!
[/preparare]
No Comments