Astazi va impartasesc reteta mea de Salata de boeuf pregatita la Multicooker CrockPot Express cu gatire sub presiune, o salata atat de gustoasa si care este gata in mai putin de o ora.
Deseori am fugit de anumite retete, crezand ca se pregatesc mai greu, ca iau timp si tot asa.
De cand am , va spun sincer, am alt curaj sa pregatesc mancaruri mai complexe, plus ca in timp ce aparatul gateste, eu imi fac alta activitate.
Mai multe retete la Crock-Pot
De data aceasta, am ales sa fac o salata de boeuf, un testing pentru Craciun :)) sa stiu cum iese si daca o repet.
O sa vedeti din poze cat de repede si simplu a mers totul. Multicookerul a gatit, eu am pregatit maioneza si la final treaba a fost brici.
Asa ca daca vreti sa va usurati munca in bucatarie, va recomand sa investiti intr-un Multicooker din acesta, merita din plin. Ii puteti testa puterile aici >>>
Va invit sa parcurgeti reteta si pozele si sa va convingeti cat de simplu si usor a fost sa pregatesc aceasta salata.
Timp preparare: 1 h Nr. portii: 1 Dificultate: medie
Ingrediente:
- 1 kg carne de vita (usor impanata)
- 4 – 5 cartofi medii
- 3 morcovi
- 1 cana cu mazare congelata
- 1 borcan 300 gr castraveti in otet
- 1 borcan 400 gr gogosari in sos de mustar
- condimente pentru carne de vita
- 2 l apa plata
- sare
- pt maioneza:
- 2 oua de gaina
- 400 ml ulei de floarea soarelui
- zeama lamaie
- sare
Mod de preparare:
Mai intai se curata cartofii si morcovii, apoi se spala bine.
Carnea se condimenteaza bine cu sare.
Se conecteaza aparatul de gatit Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent.
In vasul interior al aparatului, se asaza legumele, carnea si se toarna peste ele 2 l apa. Se adauga sare, condimente.
Se asaza capacul, se infileteaza in pozitia inchisa, apoi se inchide supapa de aburi.
Din meniul aparatului, se selecteaza functia Meat/Stew, presiune High, timpul de 30 minute, apoi se apasa tasta Start.
Odata pregatit, aparatul va incepe sa gateasca.
Dupa ce s-a incheiat timpul de gatire, aparatul se deconecteaza de la sursa de curent si se deschide supapa de aburi, cu maxima atentie, folosind o manusa si un cleste de bucatarie.
Atentie, nu desfaceti capacul, lasati 15-20 minute “sa se odihneasca”.
Dupa acest timp, se desface capacul, cu atentie. Se adauga mazarea congelata si se lasa acolo 5-10 minute.
Nu e nevoie de mai mult sa se gateasca.
Legumele si carnea se scot intr-un vas. Din zeama, va recomand sa pregatiti o supa gustoasa.
Carnea se curata de zgarciuri, se toaca marunt.
La fel se toaca si morcovii, castravetii, cartofii si gogosarii.
Va recomand sa folositi gogosari in sos de mustar, sunt grozavi la aceasta salata.
Odata tocate toate ingredientele, se pun intr-un vas incapator si se amesteca cu ajutorului unei palete.
Se condimenteaza, se potriveste gustul cu sare, acreala, etc.
Separat, dintr-un galbenus de ou fiert si unul crud, se pregateste o maioneza, adaugand treptat ulei si zeama de lamaie.
Cantitatea de maioneza poate varia in functie de gustul fiecaruia.
Jumatate din maioneza se adauga peste ingrediente si se amesteca bine.
Salata se asaza pe un platou, se da o forma, apoi se imbraca in restul de maioneza.
Se pune la rece, in frigider, se orneaza apoi dupa dorinta.
Este o salata foarte gustoasa, gatita fara miros si multe vase.
Sa va fie de folos!
No Comments