Menu
Dulciuri / Prajituri

Faguri glazurati cu ciocolata

De sf. Nicolae, am pregatit Mosului niste Faguri glazurati cu ciocolata, sper sa il indulcesc si sa fie darnic si inimos. :))

Intrucat nu am un aparat de pregatit faguri, ce credeti? I-am pregatit la aparatul meu de vafe,  Waffle Maker Duraceramic de la Breville. Au iesit super, chiar mai faini decat as fi crezut.

Imi place tare acest aparat, este tare harnic si vi-l recomand.
Aluatul nu se lipeste, vafele se coc uniform si este usor de curatat.
Daca va face cu ochiul, il puteti achizitiona de aici >>>>

Revenind la reteta de Faguri glazurati cu ciocolata, va spun atat: dispar imediat din farfurie, sunt pufosi, ciocolatosi si pe gustul nostru, al tuturor!

Va invit sa cititi reteta!

faguri faguri faguri faguri

Timp preparare: 30 min Nr. portii: 10 – 12 Dificultate: medie

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • aluat faguri:
  • 3 oua de gaina
  • un praf sare
  • 6 lg ulei
  • 6 lg lapte dulce
  • 3 lg zahar
  • 2 lg cacao
  • 9 lg faina de grau
  • 1/2 lgta bicarbonat sodiu
  • optional: 
  • scortisoara
  • pt glazurat:
  • 300 gr ciocolata
  • 50 ml apa clocotita
  • decor:
  • ornamente diverse

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Intr-un vas, se amesteca cele 3 oua cu un praf de sare si zaharul. Se adauga uleiul, laptele. Se omogenizeaza, apoi se adauga faina cernuta cu bicarbonatul de sodiu.
La final se adauga cacaua si condimentele. Se omogenizeaza si se lasa deoparte compozitia, timp de 20 minute.
Se conecteaza aparatul de vafe de la Breville, apoi se ia cu un polonic mic din compozitie si se asaza in forme. Se inchide capacul se se lasa la copt, aproximativ 6-8 minute.

Sa nu ridicati capacul mai devreme! Trebuie coapte bine!

Se scot apoi pe un gratar de bucatarie si se lasa la temperat.
Separat se topeste ciocolata. Odata topita se adauga apa clocotita si se amesteca energie pana la omogenizare.
Vafele se glazureaza cu ciocolata si se decoreaza dupa dorinta!
Sunt pufoase, ciocolatoase si absolut delicioase!
[/preparare]
 
 
 
Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.