Menu
Dulciuri / Prajituri

Gingerbread waffles – vafe cu aroma de turta dulce

Miros de iarna, miros de cetina si apropierea sarbatorilor, ce prilej mai bun pentru o portie generoasa de Gingerbread waffles – vafe cu aroma de turta dulce?

Le-am garnisit cu sirop de artar si nuci pecan, va spun sincer, au fost mangaiere pentru papilele gustative. Am savurat alaturi de pitici si s-au lins pe degetele.

Mai multe retete de Vafe

Mi-a fost de ajutor si de data aceasta Waffle Maker DuraCeramic de la Breville. Este un aparat de facut vafe tare harnic pe care eu vi-l recomand, mai ales daca sunteti fan vafe. Aluatul nu se lipeste, coace uniform si se curata foarte usor.

Mai multe detalii despre acest aparat gasiti aici >>> http://bit.ly/3642HHs

Asa ca daca sunteti fani scortisoara, turta dulce, nuci, va invit sa cititi reteta!

vafe vafe

Timp preparare: 40 minute Nr. portii: 8 – 10 buc Dificultate: medie

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Aluat:
  • 80 gr zahar cu melasa
  • 50 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 2 oua de gaina
  • un praf sare
  • 1/2 lgta bicarbonat sodiu
  • 250 – 300 gr faina
  • condimente pt turta dulce: scortisoara, anason, cardamom, cuisoare, ghimbir etc.
  • pt servit:
  • sirop artar
  • nuci pecan

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Zaharul cu melasa se topeste. Se adauga untul si jumatate din cantitatea de lapte. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa deoparte la temperat.
Faina se cerne cu sarea si cu bicarbonatul, apoi se adauga peste ea condimentele.
Ouale se amesteca cu restul de lapte si se adauga peste faina. Se amesteca usor, apoi se adauga compozitia cu zahar si unt.
Se obtine un aluat dens, ca o smantana groasa.
Se conecteaza aparatul de vafe la o sursa de curent.
Odata infierbantat, se ia cu ajutorul unui polonic din compozitie si se toarna in forme.
Se inchide usor capacul, acesta reglandu-se automat pe masura ce vafele se umfla.
Odata coapte, se scot pe un gratar de bucatarie.
Se savureaza cu sirop de artar si nuci pecan bine coapte.
Sunt delicioase si aromate, perfecte alaturi de un ceai.

[/preparare]

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.