Menu
Dulciuri / Prajituri

Prajitura cu crema de cafea si frisca

Daca va faceti planuri pentru masa de sarbatori, va recomand sa treceti pe lista si aceasta Prajitura cu crema de cafea si frisca. 

Are tot ce ii trebuie unui desert de sarbatoare, este cremoasa, usor insiropata, are alune coapte, gust de cafea, frisca dulce!
Mai multe deserturi pe baza de cafea
Am pregatit o cafea buna cu ajutorul espressorului meu de la Breville Romania.
Daca sunteti in cautarea unui espressor bun, va recomand acest aparat. Este foarte harnic, puternic si asa cum se vede din poze, si frumos :))
Il puteti comanda de aici >>>
Revenind la Prajitura cu crema de cafea si frisca, va invit sa cititi mai jos reteta si poate sa o pregatiti de sarbatori!

prajitura cu cafea

prajitura cu cafea prajitura cu cafea

Timp preparare: 1 h 20 min Nr. portii: 16 Complexitate: ridicata Dimensiune tava: 28 x 22 cm
Ingrediente:
  • blat:
  • 120 gr unt
  • un praf sare
  • 100 gr zahar brut
  • 4 oua de gaina
  • 150 ml cafea espresso
  • 300 gr faina
  • 2 lg cacao neagra
  • 1/2 lgta bicarbonat sodiu
  • pentru insiropat:
  • 200 ml cafea indulcita
  • optional: rom
  • crema cafea:
  • 200 gr smantana lichida
  • 250 gr ciocolata alba
  • 150 gr mascarpone
  • 80 ml cafea espresso
  • 50 gr zahar brut (pt indulcit cafeaua)
  • frisca:
  • 400 ml smantana grasa
  • 100 gr mascarpone
  • 80 gr zahar pudra
  • in plus:
  • 50 gr alune coapte, tocate marunte
  • ciocolata neagra
Mod de preparare:
Ingredientele pentru blat trebuie sa fie la temperatura camerei, in special ouale si untul.
Se prepara o cafea espresso cu ajutorul espressorului Prima Latte de la Breville Romania. Va recomand sa folositi cafea proaspat facuta la espressor. Se lasa la temperat.
Se porneste cuptorul la 180 grade C.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Intr-un vas, se pune untul moale, un praf de sare si zaharul. Se mixeaza spuma pana ce devine pufos, apoi se adauga cate un ou, mixand bine dupa fiecare.
Se adauga treptat cafeaua, mixand continuu.
Faina se cerne cu bicarbonatul si cacaua. Se incorporeaza in compozitia lichida, apoi se toarna in tava pregatita.
Se coace la 180 grade C, timp de 50 minute.
Se scoate apoi si se lasa la temperat.
Se pregateste o cafea lunga, se indulceste dupa gust si se aromatizeaza cu rom.
In tava cu blatul racit, se toarna pe marginile prajiturii cafeaua indulcita si se lasa pana blatul absoarbe tot lichidul. Va fi perfect insiropata.
Pentru crema de cafea, se topeste pe baie de aburi ciocolata alba in smantana lichida. Odata topita, se omogenizeaza, apoi se adauga 80 ml de cafea tare. Se lasa la temperat, apoi se pune la rece pentru 2-3 ore.
Dupa acest timp, se scoate de la rece si se incorporeaza mascarponele.
Aceasta crema se intinde in strat uniform peste blat, apoi se presara cu generozitate alunele tocate. Prajitura se da la rece minim o ora pentru ca sa se raceasca si crema.
Smantana rece se mixeaza cu ajutorul unui mixer, apoi cand devine pufoasa, se adauga zaharul pudra si mascarponele. Odata omogenizata, se orneaza prajitura rece si se garniseste cu aschii de ciocolata.
Se pune la rece pana in momentul servirii.
Este o prajitura mega delicioasa pentru iubitorii deserturilor pe baza de cafea, dar nu numai!
Sa fie de folos!

 

 

 

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.