Menu
Dulciuri / Fursecuri/ Biscuiti

Biscuiti de casa cu cafea

Astăzi, vă întâmpin pe blog cu o retetă simpla si usoara de biscuiti de casa cu cafea, iar daca sunteti fani cafea, sigur va vor placea. 

Acesti biscuiti de casa cu cafea sunt absolut deliciosi, fragezi si merg de minune alaturi de cafeaua de dimineata sau chiar alaturi de un ceai negru.
Îmi plac biscuiții de casă cu mac și lămaie, biscuiții cu cacao, biscuiții cu fulgi de ovăz, toți îmi plac. Și îmi place să pregătesc tot felul de biscuiți și fursecuri piticilor mei.
Sunt minunați, aromați, iar când i-am scos din cuptor, mirosea peste tot a cafea prăjită… M-am topit!
Sper să vă facă și vouă cu ochiul, desigur dacă vă place cafeaua, și sper să îi încercați!
Eu mă declar incantată la maxim de acești biscuiti de casa cu cafea.

biscuiti-cafea2

biscuiti-cafea5

biscuiti-cafea18

biscuiti-cafea19

Timp de preparare: 15 minute Timp de coacere: 15 min Nr. portii 20

Ingrediente:

  •  170 gr unt
  • un praf sare
  • 60 gr zahăr pudră
  • 2 lg pline cu nutella
  • 2 lg cafea solubilă
  • 1 lg cacao neagră
  • 200 gr făină (+/- 20 gr)
  • 1 vrf cuțit bicarbonat sodiu
  • 2 lg lapte dulce
  • pepite ciocolată

Mod de preparare:

 Untul moale, un praf de sare și zahărul se amestecă cu un tel până devine spumos. Se adaugă două linguri cu nutella, cafeaua, cacaoa. Se omogenizează puțin, apoi se adaugă bicarbonatul de sodiu și cele două linguri de lapte. Se încorporează, apoi se adaugă făina și se amestecă cât să se omogenizeze compoziția.
*În funcție de tipul făinii, poate fi necesar să mai adăugați 20 gr, important este să iasă un aluat compact, dar maleabil, nu foarte tare.
Se adaugă și pepitele de ciocolată și se frământă ușor cu mână. Se lasă aluatul la rece 20 minute.
Se pornește cuptorul la 160 grade C. Se pregătește o tavă de copt, cu hârtie pergament.
Se scoate aluatul de la rece, se întinde în strat de 1,5 cm. Se decupează discuri potrivite (în funcție de alegerea fiecăruia), apoi se așază în tavă de copt. Se ștampilează cu ștampila din dotare sau se înțeapă cu o furculița, depinde de ustensila de care dispuneți. Dacă nu doriți să îi mai stampilați, întindeți stratul de aluat mai subțire.
Se coc în cuptorul preîncălzit, la 160 grade C, timp de 10-15 minute. Se scot și se lasă la temperat în tavă, apoi se transferă pe un grătar de bucătărie.
Dacă vă place gustul mai intens de cafea, puteți suplimenta cantitatea.
Din cantitatea de zahăr folosită, ies destul de dulci biscuiții, datorită și cremei nutella. Dacă vreți să renunțați la aceasta, poate ați vrea să suplimentați cantitatea de zahăr cu încă 20-30 gr, depinde de gustul fiecăruia. Mie nu îmi plac foarte dulci.
Ușor, simplu și rapid de făcut acești biscuiți de casă cu cafea!
Să vă fie de folos!

biscuiti-cafea-copt-2 biscuiti-cafea-copt

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.