Nouă ne plac mult pastele, si fiindca am mașina de făcut paste, am pregatit aceste Paste de casa cu hribi si bacon. Este adevărat, sunt ușor migăloase, însă și gustul este mult mai bun.
De data aceasta, am ales să pregătesc tagliatelle, niște tăieței mai lați, i-am combinat cu niște hribi aromatizați dintr-o conservă de casă, cadou de la Simona, o prietenă dragă tare mie. I-am scăldat într-un sos de smântână și rezultatul a fost oau!
Cel mai mult îmi place că i-am pregătit în tigaia mea minune, Regis Stone, de la Aloshop. Este chiar grozavă, are mai multe calități, însă cel mai mult îmi place stratul din interior cu efect de piatră încinsă. Știți cum sfârâia baconul? Ceva de senzație! :)))
Îmi place mult că e generoasă în diametru, a mea are 28 cm, așa că am putut pregăti lejer 4 porții.
Baza, realizată din oțel inoxidabil, asigură distribuirea eficientă și uniformă a căldurii pe toată suprafața tigăilor, astfel că totul se gătește uniform, lucru foarte important mai ales pentru mine, nu mă mai stresez :)))
Și mai interesant și ingenios, probabil cea mai făină particularitate, este că are un capac foarte deștept, prevăzut cu un locaș unde se pun condimente după gust, puțin lichid (ulei, supă), și se lasă la gătit, timp în care picură puțin câte puțin peste mâncare, fără a fi nevoit să tot ridici capacul să adaugi diferite condimente. Foarte tare, așa-i?
Revenind la pastele de casa cu hribi si bacon, va spun doar atât! Se cere bis! :)))
Ingrediente:
- aluat paste
- 2 ouă + 2 albușuri
- 1/2 lgta sare
- 5 lg ulei
- făină cât cuprinde (aproximativ 230 gr am folosit eu)
- 150 gr bacon feliat subțire
- 2-3 lg hribi uscați (gălbiori)
- 200 gr ciuperci albe mici
- 3 căței usturoi
- 50 ml vin alb demisec
- 300 gr smântână de gătit
- 2-3 cuburi brânză moale de capră
- parmezan
- 1 lg ulei de măsline
- sare
- piper sichuan
- piper negru
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Într-un castron, se mixează cele două ouă și cele două albușuri cu un praf de sare. Se adaugă treptat făină, câte o lingură de ulei și se frământă până se obține un aluat moale, dar elastic. În acest moment, nu mai adăugați făină. Eu am folosit mașina de făcut paste. În cazul în care vreți sa le faceți manual, vă recomand să întindeți aluatul pe un blat bine înfăinat, în strat foarte subțire, apoi să le tăiați cu o rolă de pizza dacă aveți, dacă nu, cu un cuțit foarte bine ascuțit.
Se lasă la uscat, timp în care se pregătesc celelalte ingrediente. Eu am pregătit pastele cu o oră înainte, apoi le-am pus la fiert, în apă clocotită cu sare și o lingură de ulei. Se lasă 2-3 minute, apoi se scurg și se clătesc cu apă rece. Trebuie fierte oarecum al dente fiindcă se vor mai găti și în tigaie în momentul în care se adaugă peste celelalte ingrediente.
Hribii se scurg de uleiul din conservă sau dacă aveți uscați, trebuie hidratați puțin înainte de a-i toca.
Usturoiul se curăță, se presează cu un cuțit și se toacă mărunt. Se pun ambele ingrediente la rumenit în uleiul din tigaia încinsă.
Se servesc calde, sunt grozave! Să vă fie de folos!
Sursa foto: Aloshop.tv
No Comments