Nouă ne plac mult pastele, si fiindca am mașina de făcut paste, am pregatit aceste Paste de casa cu hribi si bacon. Este adevărat, sunt ușor migăloase, însă și gustul este mult mai bun.
De data aceasta, am ales să pregătesc tagliatelle, niște tăieței mai lați, i-am combinat cu niște hribi aromatizați dintr-o conservă de casă, cadou de la Simona, o prietenă dragă tare mie. I-am scăldat într-un sos de smântână și rezultatul a fost oau!
Asa ca, daca dispuneti de o masina de paste, pregatiti-le in casa. Au alt gust pastele de casa.
Revenind la pastele de casa cu hribi si bacon, va spun doar atât! Se cere bis! :)))
Ingrediente:
- aluat paste
- 2 ouă + 2 albușuri
- 1/2 lgta sare
- 5 lg ulei
- făină cât cuprinde (aproximativ 230 gr am folosit eu)
- 150 gr bacon feliat subțire
- 2-3 lg hribi uscați (gălbiori)
- 200 gr ciuperci albe mici
- 3 căței usturoi
- 50 ml vin alb demisec
- 300 gr smântână de gătit
- 2-3 cuburi brânză moale de capră
- parmezan
- 1 lg ulei de măsline
- sare
- piper sichuan
- piper negru
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se pregătesc pastele pentru a le putea lăsa puțin la uscat.
Într-un castron, se mixează cele două ouă și cele două albușuri cu un praf de sare. Se adaugă treptat făină, câte o lingură de ulei și se frământă până se obține un aluat moale, dar elastic. În acest moment, nu mai adăugați făină. Eu am folosit mașina de făcut paste. În cazul în care vreți sa le faceți manual, vă recomand să întindeți aluatul pe un blat bine înfăinat, în strat foarte subțire, apoi să le tăiați cu o rolă de pizza dacă aveți, dacă nu, cu un cuțit foarte bine ascuțit.
Într-un castron, se mixează cele două ouă și cele două albușuri cu un praf de sare. Se adaugă treptat făină, câte o lingură de ulei și se frământă până se obține un aluat moale, dar elastic. În acest moment, nu mai adăugați făină. Eu am folosit mașina de făcut paste. În cazul în care vreți sa le faceți manual, vă recomand să întindeți aluatul pe un blat bine înfăinat, în strat foarte subțire, apoi să le tăiați cu o rolă de pizza dacă aveți, dacă nu, cu un cuțit foarte bine ascuțit.
Se lasă la uscat, timp în care se pregătesc celelalte ingrediente. Eu am pregătit pastele cu o oră înainte, apoi le-am pus la fiert, în apă clocotită cu sare și o lingură de ulei. Se lasă 2-3 minute, apoi se scurg și se clătesc cu apă rece. Trebuie fierte oarecum al dente fiindcă se vor mai găti și în tigaie în momentul în care se adaugă peste celelalte ingrediente.
Se pune la încins o lingură de ulei de măsline. Nu vă faceți probleme, nu se înfierbântă instant ca la alte tigăi, așa că puteți toca liniștit hribii și usturoiul.
Hribii se scurg de uleiul din conservă sau dacă aveți uscați, trebuie hidratați puțin înainte de a-i toca.
Usturoiul se curăță, se presează cu un cuțit și se toacă mărunt. Se pun ambele ingrediente la rumenit în uleiul din tigaia încinsă.
Hribii se scurg de uleiul din conservă sau dacă aveți uscați, trebuie hidratați puțin înainte de a-i toca.
Usturoiul se curăță, se presează cu un cuțit și se toacă mărunt. Se pun ambele ingrediente la rumenit în uleiul din tigaia încinsă.
Se adaugă feliile de bacon (dacă e foarte sărat nu mai adăugați sare), un praf de sare, se lasă până încep să sfârâie și să se încrețească, apoi se întorc pe cealaltă parte. Se adaugă ciupercile albe tăiate în jumătăți sau lăsate întregi. Se lasă câteva minute, apoi se stinge totul cu vinul alb. Se lasă până se evaporă alcoolul, apoi se adaugă smântână și câteva cuburi de brânză de capră. Se amestecă ușor cu o lingură de lemn, cât să se omogenizeze puțin sosul, apoi se adaugă pastele, se asezonează cu sare și piper și se mai lasă 2-3 minute pe foc.
Se scutură tigaia cu mișcări circulare ca să se amestece pastele cu sosul de ciuperci. Se dă deoparte și se rade parmezan, se presară un praf de piper și puțin pătrunjel verde.
Se servesc calde, sunt grozave! Să vă fie de folos!
Se servesc calde, sunt grozave! Să vă fie de folos!
Sursa foto: Aloshop.tv
No Comments