Menu
Paste

Cannelloni cu branza si spanac

Imi place foarte multa aceasta combinatie, asa ca pentru astazi am pregatit acesti deliciosi Cannelloni cu branza si spanac.

As fi vrut sa folosesc ricotta, sa pastrez tema italiana pana la capat, dar am adaptat, ceea ce va recomand si voua.

Daca sunteti fani paste, ati nimerit foarte bine, fiindca aceasta reteta este pe cat de simpla, pe atat de gustoasa. Plus ca va invat cum sa umpleti usor aceste paste. Intotdeauna am fugit de ele, ma cam obosea umplutul lor, insa de cand procedez asa, nu mai e nicio problema :))

Va invit asadar, la o portie buna de Cannelloni cu branza si spanac!

Sper sa va fie de folos reteta mea simpla!

cannellonipaste cu branzapaste cu branza

Timp preparare: 1 h Nr. portii: 2 Complexitate: medie
Ingrediente:
  • 1 cutie paste cannelloni
  • 500 gr branza de vaci slaba / ricotta
  • 100 gr branza sarata (telemea sau la alegere)
  • 100 gr crema de branza cu marar
  • 1 ou (optional)
  • 50 ml ulei de masline
  • 200 gr spanac proaspat
  • 400 ml suc rosii
  • 50 gr cheddar (parmezan, etc)
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • nuscoara
  • apa
Mod de preparare:

Intr-un vas, se amesteca branza slaba cu crema de branza cu marar. Se rade branza sarata, se adauga oul, sare, piper, nucsoara. Se amesteca energic ca sa se omogenizeze.

Intr-o tigaie, se pune putin ulei de masline, se adauga cativa catei de usturoi presati (vor da mai multa aroma). Se adauga spanacul spalat si taiat marunt. Se lasa 2-3 minute pe foc, cat sa ia aroma usturoiului si sa capete o culoare frumoasa. Se adauga direct peste branza. Se amesteca.

Cu ajutorul unui poche si a unui dui, se umplu pastele rand pe rad. Simplu si usor!

Se foloseste o forma termorezistenta. Se pune putin ulei, un strat de suc rosii, un strat de cannelloni. Se adauga apa cat sa ii acopere, apoi se toarna iar un strat de suc de rosii.

Condimentati dupa gust!

Daca vreti si aveti, puteti adauga cateva felii de branza care se topeste.

Se rade deasupra cheddar sau parmezan si se pun in cuptorul incins, la 200 grade C, timp de 15 – 20 minute.

Se servesc cu mare pofta!

   

 

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.