Menu
Dulciuri / Fursecuri/ Biscuiti

Biscuiti cu unt si fulgi de ovaz

Cand vine vorba despre dulciuri rapide si gustoase, deseori pregatesc acesti biscuiti cu unt si fulgi de ovaz. Sunt gustosi si se fac usor.
Cateva ingrediente, un pic de timp la dispozitie si chef…desigur!

Va recomand si Biscuitii cu migdale si fulgi de ovaz.

De data aceasta, am umplut cativa cu nutella si cu unt de biscuiti.

 

Ingrediente:
  •  100 gr unt
  • 80 gr zahar brut
  • 200 gr fulgi de ovaz
  • 150 gr faina alba
  • 2 oua
  • merisoare
  • 1 praf de sare
  • cuisoare macinate
  • coaja rasa de portocala
Mod de preparare:

Intr-un castron, punem untul moale, un praf de sare si zaharul. Amestecam bine cu un tel, apoi adaugam ouale. Amestecam in continuare si adaugam coaja rasa de portocala, cuisoarele macinate si merisoarele. Amestecam fulgii de ovaz cu faina si punem pentru compozitia de unt cu oua. De aici incepem sa amestecam cu o spatula, apoi framantam un pic cu mana.
Punem aluatul pe un blat de lucru infainat si intindem o foaie. Presaram un pic de zahar brut si apoi nivelam cu sucitorul. Decupam cu forma biscuiti.


Pornim cuptorul si pregatim o tava cu hartie de copt. Asezam biscuitii in tava (daca vreti ii puteti intepa cu o furculita) si apoi ii bagam in cuptor, la copt, la foc mediu, aproximativ 15 minute. Se vor rumeni frumos.
II scoatem si ii lasam la racit pe un gratar. Eu am umplut cativa cu crema nutella si unt de biscuiti.

 

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

  • Mihaela
    6 februarie 2015 at 14:55

    O Doamne, imi ploua in gura ! N-am inteles crema alba ce este ? Unde se gaseste? Ca vad ca e din borcan ? pupici 🙂

    Reply
  • Laura Nechita
    6 februarie 2015 at 16:00

    Ela, au fost tare buni. Crema aia de la borcan este un unt special pt intins pe biscuiti, practic un fel de crema untoasa. Am gasit la Penny si Teo a fost curios sa vada ce fel este. Mie mi-a dat o idee bun sa incerc si eu sa combin cateva ingrediente ca sa obtin asa o crema. Are multe ingrediente: faina, zahar,unt, ulei si inca vreo 20000 de chestii chimice :)))) dar ideea e faina! Te oup, Ela!

    Reply
  • simonacallas
    8 februarie 2015 at 20:06

    Imi plac mult biscuitii tai, o sa incerc si eu sa-i fac cu ovaz 🙂

    Reply
  • Angela Petric
    26 februarie 2015 at 7:24

    Deliciosi!

    Reply
  • Laura Nechita
    26 februarie 2015 at 19:30

    Simo, cei mai gustosi biscuiti (din punctul meu de vedere) sunt cei cu fulgi de ovaz! :))

    Reply
  • Laura Nechita
    26 februarie 2015 at 19:32

    Angela, sunt fragezi si buni, multumesc mult pentru vizita! Seara frumoasa!

    Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.