Cu miros de scortisoara si glazura de ciocolata, aroma subtila de cafea, va poftesc astazi la o portie delicioasa de Turta dulce la tava.
Dintre toate variantele de turta dulce de pe blog, trebuia sa o adaug si pe aceasta.
Va intrebati poate cum e si ce gust are? Va spun ca piticii mei au devorat cateva portii cu mine de fata, si alte cateva in lipsa mea :)))
Este foarte aromata, moale, ciocolatoasa si buna tare la gust. Va recomand aceasta varianta, mai ales daca aveti pofticiosi in familie asa cum am eu. Desigur, o portie generoasa am savurat si eu la cafea.
Da, am folosit si cafea, una perfecta, pregatita la espressorul meu drag de la Melitta.
Daca va face cu ochiul, gasiti reteta mai jos, iar daca vreti sa pregatiti in varianta de post, atunci va recomand sa inlocuiti laptele de vaca cu unul de migdale sau de soia.
Sa va fie de folos!
Timp preparare: 1 h Nr. portii: 10 – 12 Complexitate: medie
Ingrediente:
- 400 gr faina alba de grau 000
- 120 gr zahar brun cu melasa
- 120 gr miere de albine (naturala)
- 1 vrf cutit sare
- 1 plic praf copt (10 gr)
- 1 vrf cutit bicarbonat de sodiu
- 3 lg cacao neagra
- 350 ml lapte de vaca
- 100 ml cafea intensa (espresso)
- 40 ml ulei de floarea soarelui
- amestec condimente:
- scortisoara, nucsoara, cuisoare, anason, piper negru, cardamom
- pt glazurat:
- 50 gr ciocolata neagra
- 50 gr ciocolata cu lapte
- 20 ml lapte
Mod de preparare turta dulce la tava:
Intr-un vas, se cerne faina cu sarea, praful de copt, bicarbonatul, sarea. Se adauga cacaua, condimentele, se amesteca usor cu un tel para sa se omogenizeze.
Separat, se topeste zaharul cu melasa, se adauga laptele, cafeaua. Se ia de pe foc si se amesteca, adaugand mierea. Dupa ce s-a omogenizat lichidul, se adauga uleiul.
Peste compozitia de ingrediente uscate, se toarna compozitia de lichid, amestecand continuu cu un tel pana la omogenizare. Compozitia rezultata trebuie sa fie omogena, lichida ca o smantana si aromata.
Se toarna intr-o forma de copt (eu am preferat sa folosesc una din silicon unsa cu putin ulei pe interior). Se pune la copt, la 180 grade C, cu ventilatie sus-jos, timp de 40 – 45 minute.
Dupa coacere, se scoate din cuptor si se lasa la temperat pana a doua zi.
A doua zi se scoate din forma de silicon.
Se pregateste glazura de ciocolata: se pun la topit ciocolata si laptele, amestecand pana la omogenizare. Turta dulce se glazureaza si se decoreaza dupa bunul plac.
Este foarte gustoasa si aromata si v-o recomand cu toata inima! Mosul va fi tare incantat!
No Comments