Menu
Dulciuri / Tarte

Tarta Banoffee

Am vazut o poza cu acest desert in urma cu cateva zile, am ales reteta Mary Berry, asa ca iata-ma in fata voastra cu aceasta Tarta Banoffee.

Mai vazusem si cu alte ocazii acest desert, dar nu stiu de ce nu m-a cucerit pana acum. Este destul de greu sa ma cucereasca iremediabil un desert, doar daca nu e cu cafea :))

Acest desert combina doua ingrediente foarte apreciate, si anume banane si crema toffifee. Totul pe un blat faramicios de biscuiti, garnisit cu un strat pufos de frisca… sa va mai zic?

Va spun sincer, aceasta tarta Banoffee este atat de buna, incat cu greu, foarte greu te poti abtine de la mancat. Cand am pregatit crema, stiam deja ca va fi greu de rezistat in fata ei :)))

Este un desert extraordinar de caloric, dar la fel de extraordinar de bun.

Va spun de la bun inceput, trebuie sa va asumati toate riscurile daca vreti sa pregatiti acest desert. :)) Am eu o vorba pentru mancaruri sau deserturi foarte bune, prietenii o cunosc, dar nu o scriu aici, stiu ei care este :)))

Haideti sa vedeti ce si cum se pregateste aceasta tarta Banoffee!

tarta banoffee tarta banoffee tarta banoffee tarta banoffee

Timp preparare: 1 h Nr. portii: 8-10 Complexitate: medie
Ingrediente:
  • blat:
  • 400 gr biscuiti digestive/ graham
  • 100 gr unt
  • crema Toffifee:
  • 75 gr zahar muscovado
  • 75 gr unt
  • 1 conserva lapte condensat (397 gr)
  • un praf sare
  • cateva “picaturi” ciocolata
  • 2-3 banane (tari, nu foarte coapte)
  • 400 gr smantana grasa
  • 30 gr zahar vanilat
  • decor:
  • ciocolata neagra
  • nuci pecan, coapte si maruntite
Mod de preparare:

Intr-un robot se macina fin biscuitii. Eu am folosit biscuiti cu migdale, foarte gustosi. Va recomand sa folositi biscuiti faramiciosi, nu foarte dulci.

Se topeste untul, apoi se adauga peste pesmetul de biscuiti. Se amesteca usor, apoi se asaza in strat egal, ca baza a desertului, intr-o forma de copt. Eu am folosit una din ceramica termorezistenta. Se pune la copt, in cuptorul incins la 170 grade C, aproximativ 5-7 minute.

Nota: Mie nu imi place ca baza de biscuiti sa fie tare si uscata, din acest motiv, nici nu adaug mult unt si nici nu presez foarte tare pesmetul. Dar voi, daca doriti, il puteti pregati cu mai mult unt si mai dens.

Intr-o tigaie, pe foc, puneti la topit 75 gr unt si 75 gr zahar. Se lasa sa se topeasca, amestecand continuu pentru omogenizare. Odata ce caramelul a devenit dens, se adauga laptele condensat. Se lasa la fiert cateva minute, amestecand in continuu, pana se obtine o crema densa si omogena.

Se ia de pe foc si se toarna peste pesmetul din tava, niveland usor cu o spatula unsa cu ulei. Se lasa deoparte sa se tempereze putin.

Bananele se curata si se portioneaza in felii groase de 2-3 cm. Puteti sa le puneti si intregi, asezand mai multe pe toate suprafata cremei de caramel.

Se asaza feliile peste stratul de crema si se lasa la temperat pana e gata frisca.

Smantana se mixeaza rece, cu ajutorul unui mixer. Cand devine pufoasa, se indulceste cu zahar si se mai mixeaza putin. Se asaza peste stratul de banane. Se poate orna cu aajutorul unui poche sau chiar asa, cu lingura.

Se rad fasii de ciocolata neagra, se toc grosier cateva nuci pecan (coapte in prealabil) si se pune la rece pana a doua zi.

A doua zi, se portioneaza cu un cutit umezit cu apa. Se serveste neaparat rece si alaturi de o cafea.

Este de-men-ti-a-la!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.