Menu
Aluaturi / Dulciuri / Fara zahar

Papanasi pufosi cu dulceata

Cand vine vorba despre prajituri sau dulciuri, in general, nu prea am pofte, dar de cateva zile visez la niste Papanasi pufosi cu dulceata.

Iata ca visul s-a implinit repede, mai ales ca nu e nevoie de ingrediente complexe sau multe. Secretul este sa nu adaugam multa faina si sa nu framantam excesiv, altfel isi pierd din textura pufoasa. Cred ca acelasi lucru este valabil si la papanasii muntenesti care imi ies pufosi de fiecare data.

Pentru aluat sunt necesare 4 ingrediente principale simple: branza de vaci, ou, faina si zahar (eu am folosit indulcitor).

Pentru topping, am folosit niste smantana grasa si dulceata de toate felurile. Abia asteptam sa degust in varianta cu dulceata de gutui. Ce sa va spun? Senzatie! Se savureaza cu ochii inchisi!

Acesti papanasi pufosi cu dulceata se pregatesc usor, in maxim o ora sunt gata pentru a fi mancati, asa ca daca va fac cu ochiul, stiti ce aveti de facut.

Sper sa va fie de folos si varianta mea!

papanasi moldovenesti papanasi moldovenesti papanasi moldovenesti

Timp preparare: 1 h Nr. portii: 6 Complexitate: medie

Ingrediente:

  • 275 gr branza de vaci
  • 200 gr faina de grau
  • 50 gr indulcitor Green Sugar
  • 1 ou de gaina
  • 1 praf sare
  • 5 gr praf de copt
  • esenta lamaie
  • pt topping:
  • smantana fermentata
  • dulceata, fructe, ciocolata

Mod de preparare:

Intr-un vas, se pun branza de vaci scursa, oul, un praf sare, indulcitorul, 1 lgta esenta de lamaie si se amesteca energic pana se obtine o compozitie cremoasa.

Nota: In functie de tipul de branza, daca e mai uscata sau mai zemoasa, puteti adauga sau reduce cantitatea de faina cu 1-2 linguri. Important este sa obtineti un aluat elastic cu care sa puteti lucra. Nu framantati excesiv si nu adaugati inutil faina!

Faina se cerne cu praful de copt si se adauga peste crema de branza. Se incorporeaza si se framanta doar pana se omogenizeaza.

Pe un blat infainat, se intinde aluatul obtinut in strat de 2-2,5 cm (in functie de cat de mari vreti sa ii faceti). Se decupeaza sub forma dorita, apoi se lasa acoperiti 1- minute cu un tifon curat.

Intr-un wok sau ceaun, se pune ulei (aprox 500 ml), se lasa pana se incinge, apoi se prajesc papanasii pana devin rumeni si frumosi.

Va recomand sa ii prajiti la foc mediu spre mare ca sa nu se imbibe cu mult ulei, dar in acelasi timp sa se coaca bine si in interior. Se scot pe hartie absorbanta si se lasa la temperat.

Se garnisesc cu smantana si dulceata sau in functie de gustul fiecaruia.

Sa va fie de folos, sper ca va place si varianta mea de papanasi pufosi cu dulceata!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.