Menu
Aluaturi / Aperitive

Placinte cu feta si ceapa verde

Nu este prima data cand fac Placinte cu feta si ceapa verde, pentru mine combinatia asta este grozava si usor de facut.

Spre deosebire de alte aluaturi, acum m-am incapatanat sa fac un aluat super simplu, fara dospire, dar folosind unt intre straturi. Am mai incercat o data sa le fac cu aluat dospit, dar nu mi-au placut. De aceasta data am folosit un aluat super simplu. Sunt convinsa ca data viitoare imi vor iesi mai frumoase, dar gustul este exact ca la patiserie, chiar mai bun.

Aici gasiti diverse retete pentru aluaturi de casa

 

Am combinat branza feta cu branza de vaci, ceapa verde si marar, dar se poate folosi orice fel de umplutura va face. Aluatul nu este nici dulce, nici sarat, asa ca puteti o varietate de placinte.

Sper sa va placa si sa incercati reteta aceasta.

  

Timp preparare: 1 h Nr. portii: 8  Complexitate: medie

Ingrediente Placinte cu feta si ceapa verde:

  • aluat:
  • 300 gr faina de grau 000
  • un praf de sare
  • 180-200 ml apa
  • 1 lg otet
  • 100 gr unt
  • umplutura:
  • 250 gr feta
  • 300 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 1 leg marar
  • sare (in functie de cat de sarate le vreti, eu am adaugat)
  • in plus:
  • un ou
  • seminte susan

Mod de preparare Placinte cu feta si ceapa verde:

Intr-un castron, amesteca branzeturile cu doua oua, adauga ceapa verde si mararul tocate marunt. Amesteca si potriveste gustul cu sare. Pune compozitia la rece.

Intre timp, pregateste aluatul.

Intr-un bol, cerne faina, adauga un praf de sare, apa si o lingura de otet. Amesteca bine, apoi framanta aluatul pe un blat infainat pana devine omogen si elastic. Acopera bolul cu o folie alimentara si lasa asa 15-20 minute.

Dupa acest timp, scoate aluatul si portioneaza-l in 8 bucati, dandu-i forma sferica.

Topeste untul. Intr-o tava mica, pune sferele de aluat si toarna untul topit deasupra, apoi acopera cu o folie alimentara. Lasa asa 10 minute.

Dupa ce au stat acoperite, scoate cate o sfera de aluat si intinde-o foarte subtire. Unge-l putin cu unt din tava, apoi taie aluatul pe lungime, pana la jumatate. Pune cate 1-2 lg de umplutura si impatureste. (vezi pozele).

Pune fiecare placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Procedeaza la fel si cu celelalte.

Unge-le cu ou batut si presara susan pe fiecare. Daca nu iti place susanul, nu folosi.

Preincalzeste cuptorul la 200 grade C si coace placintele pana se rumenesc frumos, aproximativ 15-20 minute, pe functia coacere sus-jos cu ventilatie.

Dupa coacere, scoate tava din cuptor si lasa placintele la racit, apoi transfera-le pe un gratar de bucatarie.

Sunt excelente si le puteti servi cu un kefir, sana sau cu un sos iute.

Sa va fie de folos!

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.