Menu
Aluaturi / Dulciuri

Briose pufoase, cu lapte si unt

Astazi am pregatit aceste Briose pufoase, cu lapte si unt, atat de dragalase si bune incat s-au mancat imediat.

Imi place mult acest aluat, usor indulcit, ma duce cu gandul la japoneze. Initial am vrut sa pregatesc cornuri impletite, apoi le-am facut rotunde. Ies usoare si atat de pufoase incat te abtii cu greu sa mananci doar una.

Fata de Briosele floare, pe acestea nu le-am mai umplut, le-am lasat simple.

Se pot servi cu miere sau dulceata, alaturi de o cana cu lapte sau ceai. Sunt foarte pufoase si foarte … apetisante, prea apetisante chiar :))) (daca intelegeti ce vreau sa spun)

Va recomand cu toata inima sa incercati aceste briose pufoase, cu lapte si unt, promit ca nu veti fi dezamagiti.

 

Timp preparare: 2 h Nr. portii: 8 Complexitate: medie

Ingrediente Briose pufoase, cu lapte si unt:

  • 500 gr faina de grau 000
  • un praf sare
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 1 lg zahar
  • 1 ou de gaina
  • 200 ml lapte
  • 4 lg sirop agave
  • 50 gr unt 82%
  • in plus:
  • 1 ou
  • fulgi de migdale (susan, nuca de cocos sau la alegere)

Mod de preparare Briose pufoase, cu lapte si unt:

Ingredientele la temperatura camerei.

Intr-un castronel, se pun drojdia, o lingura de zahar si putina apa. Se lasa sa se activeze maiaua.

Intr-un vas, se cerne faina, se adauga un praf de sare intr-o margine a vasului. Se face un locas in faina, se adauga drojdia, oul, siropul de agave si laptele. Se framanta pana la omogenizare (eu am folosit robotul pt framantat), la final adaugandu-se untul moale, taiat cubulete. Se framanta in continuare pana se obtine un aluat frumos, dens, elastic. Se acopera cu un prosop de bucatarie si se pune la dospit* minim 1,5 h.

*Din cauza cantitatii mici de drojdie, aluatul are nevoie de o perioada mai mare de dospire.

Dupa ce a crescut frumos, aluatul se scoate pe un blat de lemn uns cu foarte putin ulei.

Aluatul se imparte in 8 parti egale, in jur de 115- 120 gr fiecare. Fiecare portie se imparte in 3 fasii egale. Din fiecare, se ruleaza un snur gros cat un deget (de femeie :)))). Cele trei snururi se impletesc frumos si se strang la capete sa se formeze un disc. Din poze veti intelege exact cum.

Fiecare briosa se asaza in tava prevazuta cu hartie de copt. Se asaza la distanta de cativa cm una de alta.

Se acopera cu un prosop de bucatarie si se mai lasa la dospit 20-25 minute.

Se ung mai intai cu galbenus batut, apoi cu albus. Se garnisesc cu fulgi de migdale sau cu ce va place.

Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C, coacere sus-jos, cu ventilatie, timp de 20-25 minute, in functie de cuptor. Cand devin rumene, este semn ca sunt coapte. Se opreste focul si se mai lasa 2-3 minute in cuptor, apoi se scot si se lasa la temperat.

Se servesc caldute, cu miere de albine sau cu dulceata. Sunt minunate!

Sa va fie de folos!

 

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.