Unul dintre cele mai fine si fragede deserturi pe care le-am facut, se numara si aceasta Tarta cu crema de branza si afine.
Este o reteta pe care am facut-o in urma cu cativa ani, cu afine proaspete, bio de la Merryberry, cea mai mare plantatie de afini din tara.
Este o tarta foarte fina, cu textura crocanta de la blat, dulce -acrisoara si foarte usor de facut.
Sper sa va placa si voua acest desert!
Timp preparare: 30 min Nr. portii: 6 Complexitate medie Dimensiune tava: 26 x 10 cm
Ingrediente Tarta cu crema de branza si afine:
- aluat tarta:
200 gr faina 000
un praf sare
120 gr unt (grasime 82%)
2 – 3 lg apa rece
1 ou
40 gr zahar pudra
coaja de lamaie rasa (netratata)
Crema:
250 gr crema de branza
250 gr ciocolata alba
200 ml smantana lichida
1-2 lg zeama lamaie
Afine proaspete (sau la alegere)
Mod de preparare Tarta cu crema de branza si afine:
Se pregateste aluatul.
Intr-un vas, se pun faina, zaharul si sarea, apoi se adauga untul rece taiat cubulete. Eu am folosit robotul pentru framantat. Se amesteca bine pana se obtine un aluat faramicios. Se adauga apa rece, oul si coaja de lamaie. Se framanta bine pana se obtine un aluat omogen, dens.
Se intinde in strat subtire pe un blat de lemn infainat usor, apoi se asaza in tava de copt. Se aranjeaza frumos marginile, se indeparteaza surplusul de aluat si se inteapa baza cu ajutorul unei furculite.
Tava se pastreaza la rece minim o ora. Astfel aluatul va fi deja intins si tava si racit.
Dupa racire, se coace la 170 grade C, timp de 15 minute, pana se rumeneste foarte usor pe margine. Daca aluatul este intins subtire, se va coace repede si uniform. Dupa coacere, se scoate si se lasa la temperat.
Intre timp, se infierbanta smantana lichida, apoi se ia de pe foc si se adauga ciocolata alba taiata marunt si putina coaja de lamaie. Se lasa cateva minute, apoi se amesteca usor cu o spatula, incepand din mijlocul vasului. Astfel se va obtine o compozitie omogena, lucioasa si fina.
Crema se lasa la temperat o jumatate de ora, apoi se mixeaza, incorporand in ea crema de branza si zeama de lamaie.
Tarta se umple cu crema, cu ajutorul unui poche, se garniseste cu afine proaspete.
Se serveste rece.
Sa va fie de folos!
No Comments