Menu
Dulciuri / Prajituri

Briose cu portocala si nuca de cocos

De curand, cineva mi-a cerut o reteta pentru aceste briose. Am intrat pe blog sa o caut, nu am gasit-o, desi le facusem in urma cu mai bine de un an. Atunci am realizat ca nu o postasem la vremea lor. Postasem insa pe Bucataras reteta 🙂
Asa ca remediem situatia si venim cu reteta si aici.
Va spun sincer, sunt pufoase si cremoase, ca briosele umplute cu crema, de altfel…

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 250 gr faina
  • 120 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 1 praf copt
  • 4 lg nuca de cocos
  • 150 ml suc proaspat de portocale
  •  

    pt crema

  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata alba
  • suc si coaja de la o portocala

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Intr-un castron, cernem faina, adaugam praful de copt, zaharul pudra si nuca de cocos. Batem cele doua oua, le turnam peste compozitia uscata si amestecam. Adaugam uleiul si la sfarsit turnam sucul de portocale. Amestecam bine cu un tel. Lasam apoi compozitia sa se odihneasca un pic. Daca iese prea vartoasa, mai puneti un pic de suc de portocale.
Pornim cuptorul la foc mediu.
Pregatim o tava de copt pentru briose. Turnam compozitia in cele douasprezece forme si punem in cuptor, la copt, cam 30 minute.
Dupa ce s-au copt, le scoatem si le lasam sa se raceasca de tot.

Intre timp, pregatim crema. Topim ciocolata alba pe baie de aburi. Spalam portocala bine, o stergem cu un servet si radem coaja, apoi stoarcem sucul. Atentie sa nu se strecoare vreun sambure.
Desfacem cutia de mascarpone, punem branza intr-un castron, adaugam ciocolata topita,coaja si sucul de portocala. Mixam bine, bine compozitia.
Dupa ce s-au racit briosele, le decupam cate un capacel, fie cu o lingurita, fie cu un accesoriu ca cel din poza.


Crema o turnam intr-un poche sau intr-o punga si umplem locasurile din briose. Apoi ornam deasupra cu crema, si presaram cativa fulgi de ciocolata neagra.
Dam la rece pentru o ora, apoi putem servi.
Sunt delicioase.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

  • simonacallas
    12 martie 2015 at 17:28

    Minunate briosele, super prezentarea, faina ustensila 🙂

    Reply
  • Diaconta
    13 martie 2015 at 7:28

    Aiaiaiiiiiiiiiiiiiiii ce faine's .Bravo!!!

    Reply
  • Simona
    13 martie 2015 at 18:29

    Mmm.. ce bunatate!!!

    Reply

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.