Cafeaua de dimineata ar fi mai gustoasa, daca ai avea alaturi aceste Bomboane cu nuca de cocos, curmale si ciocolata fara zahar. Sunt moi, delicioase, dar si mai important din ingrediente putine si bune.

Mi se pare formidabil cum anumite ingrediente, aparent opuse, se pot combina atat de bine, incat atunci cand savurezi preparatul, sa spui: oau, ce bun e! Iar daca desertul este si fara zahar, dar in acelasi timp, suficient de dulce, cu atat mai bine!

Mi-au sarit in ajutor si de data aceasta produsele cu Green Sugar pe care vi le recomand si voua, indiferent de regimul alimentar.

Alte retete de bomboane de casa 

Gasiti mai jos reteta mea de Bomboane cu nuca de cocos, curmale si ciocolata fara zahar.

bomboane ciocolata bomboane ciocolata bomboane ciocolata

Timp preparare: 1 h Nr. portii: 40 Complexitate: medie

Ingrediente

  • 250 gr curmale fara samburi (uscate)
  • 100 ml apa calda
  • 100 gr fulgi uscati de nuca de cocos (din cei mari)
  • 1 praf sare
  • 3 lg pline cu ulei de cocos
  • 50 gr fulgi de ovaz
  • 200 gr banuti de ciocolata Green Sugar
  • 20 – 30 ml apa clocotita

Mod de preparare

Totul se desfasoara foarte usor si fara batai de cap.
Curmalele se pun intr-un bol, se adauga apa calda si se lasa la hidratat. Eu le-am lasat de seara pana a doua zi dimineata.
Intr-un blender incapator, se pun curmalele hidratate, cu tot cu sucul lasat in bol. Se adauga fulgii mari de nuca de cocos, un praf de sare si uleiul de cocos. Se paseaza bine pana se obtine o crema densa si lipicioasa. Se adauga fulgii de ovaz si se mai paseaza o data.
Compozitia obtinuta se pune intr-un vas, se acopera cu o folie alimentara si se pune in frigider, timp de o ora.
Dupa acest timp, se scoate de la frigider, se formeaza cu mana umeda (sau cu manusi de unica folosinta) mici bile din compozitie. Se pun in congelator pana in momentul glazurarii.
Separat, intr-un vas, se pun la topit banutii de ciocolata cu Green Sugar. Va recomand sa folositi cuptorul sau baia de aburi. Odata topita ciocolata, se adauga cate putin apa clocotita, amestecand energic, pana se omogenizeaza si devine fina si cremoasa.
Se scot bilutele din congelator, se scufund usor in glazura de ciocolata, apoi se scot pe un platou prevazut cu hartie de copt.
Se lasa 15-20 minute la temperatura camerei, apoi se pun la rece, in frigider.
Se savureaza cu mare pofta!
Sa va fie de folos!

NOTA: nu este nevoie sa hidratati fulgii de cocos sau cei de ovaz. Se vor hidrata din lichidul compozitiei. 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Cook & Play
Arhive