In plin sezon de rubarba si pofta fiindu-mi de ceva dulce, dar rapid, zilele trecute am pregatit acest Crumble cu rubarba, reteta fara zahar.

A fost gata intr-o jumatate de ora si, desi consum in mica parte deserturile pe care le pregatesc, de data aceasta, am savurat o portie intreaga.

Despre zmeura, numai de bine, iar alaturi de rubarba, m-am bucurat de un desert dulce-acrisor, dar fara pic de zahar. Mi-a fost alaturi si de aceasta data, indulcitorul natural Green Sugar. 🙂

Mai multe retete cu zmeura aici!

Ca si aluat, am preferat crumble-ul ca sa prepar desertul mai repede, dar imi place mult si textura lui faramicioasa.

Sunt necesare cateva ingrediente si o jumatate de ora la dispozitie, apoi puteti savura cu ochii inchisi acest Crumble cu rubarba si zmeura, reteta fara zahar.

Haideti sa vedeti cat de rapid si delicios va iesi in final!

crumble cu fructe crumble cu fructe

Timp preparare: 40 minute Nr. portii: 2 Dificultate: usor

Ingrediente

  • aluat:
  • 50 gr unt
  • un praf sare
  • 2 plicuri (x 4 gr indulcitor Green Sugar)
  • 80 gr faina de grau
  • 2 lg faina de migdale
  • baza fructe:
  • 2 tije rubarba
  • 100 gr zmeura (eu am avut congelata)
  • 2 lgte Green Sugar gelifiant
  • decor:
  • fulgi de cocos

Mod de preparare

Se porneste cuptorul la 160 grade, coacere sus-jos.
Se curata rubarba de frunze, iar tijele ramase se spala si se taie cubulete. Se amesteca cu zmeura. Peste fructe, se presara 1 lgta de indulcitor cu agar. Se agita putin vasul ca sa se distribuie uniform indulcitorul.

Atentie: Se consuma doar tijele! Frunzele de rubarba NU SE CONSUMA, sunt toxice! 

Daca folositi zmeura proaspata, dizolvati indulcitorul in 20 ml apa, apoi turnati peste fructe.
Se pregatesc doua forme termorezistente. In fiecare se distribuie in cantitati egale cuburi de rubarba si zmeura congelata (sau proaspata daca aveti).
Separat, intr-un vas, se pune untul, un praf de sare si faina. Se adauga un pliculet de 4 gr cu indulcitor. Se amesteca usor cu mana pana se obtine un aluat faramicios. Nu trebuie framantat foarte mult.
Peste fructe se presara acest aluat faramicios. Se presara cate o lgta de faina de migdale si o lgta cu indulcitor Green Sugar. Formele se dau la rece 10-15 minute.
Se scot apoi de la rece si se pun in cuptorul preincalzit, timp de 20 minute. Cand se rumenesc usor deasupra si miroase frumos a copt, se pot scoate din cuptor. Se orneaza cu fulgi de cocos.
Se pot servi fierbinti cu o lingura de inghetata sau chiar cu iaurt natur.
Va spun cu mana pe inima, a iesit un desert absolut demential.
Sa va fie de folos!

 

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Cook & Play
Arhive