Din seria delicioaselor si pufoaselor deserturi pentru cei mici si cei mari, astazi va provoc la niste Vafe sah cu ciocolata.
Sunt atat de dragute, dar si tare bune la gust, incat abia au prins poze :))
Ideea in sine nu este deloc complicata, aluatul de vafe bun ca de obicei, apoi ciocolata a dat forma aceasta draguta de tabla de sah. Jucatorii, cei mici adica, au dat sah mat, rand pe rand pana au epuizat piesele, adica vafele :)))
Ca de obicei, am pus la treaba aparatul meu harnic de vafe de la Breville Romania, iar daca va face cu ochiul, stiti deja ca pana pe 15 iulie 2021, il puteti lua cu extra reducere de 20% folosind codul GOFRE20 la finalul comenzii. Obtineti astfel cel mai bun pret la care ati putea cumpara acest aparat.
Revenind la sahul nostru, va invit la o repriza intensa si delicioasa :))
Timp preparare: 20 minute Complexitate: medie Nr. portii: 8
Ingrediente vafe sah cu ciocolata:
- 3 oua de gaina
- 300 ml lapte
- 100 gr ciocolata alba
- 180 – 230 gr faina
- sare
- Pt umplut:
- 100 ml smantana lichida
- 100 gr ciocolata neagra
- 100 gr ciocolata alba
Mod de preparare vafe sah cu ciocolata:
Pentru aluat, se pune la incalzit laptele, apoi se adauga ciocolata alba rupta bucati si se amesteca pana la omogenizare. Se ia de pe foc si se lasa putin la temperat.
Ouale cu un praf de sare se amesteca energic, apoi se adauga ciocolata topita. Urmeaza faina, in transe, pana se obtine o compozitie groasa ca o smantana. In functie de marimea oualor, cantitatea de faina poate varia +/- 30 gr.
Se conecteaza aparatul de vafe la curent. Se coc vafele pana se rumenesc frumos, apoi se lasa la temperat pe un gratar de bucatarie.
Pentru glazura, se infierbanta smantana lichida, apoi se imparte in doua boluri si se adauga in fiecare ciocolata alba si cea neagra. Se amesteca bine sa se topeasca, apoi se umplu vafele, alternand culorile ca intr-o tabla de sah.
Sunt foarte gustooase, dulci si au un aspect tare dragut!
Sa va fie de folos!
2 Comments
Maria Udrea
30 iunie 2021 at 20:02Cât de frumoase și apetisante sunt!
Laura Nechita
1 iulie 2021 at 10:56Multumesc mult, Merisor! :-*