Menu
Pește

Reteta de somon cu sparanghel la friteuza-cuptor cu aer cald Breville Air Fryer

Pentru astazi am pregatit aceasta reteta de somon cu sparanghel la friteuza-cuptor cu aer cald Breville Air Fryer.

Pestele face parte din mancarurile noastre preferate, iar gatit la friteuza cuptor cu aer cald de la Breville Romania, va spun cu mana pe inima ca a iesit senzatie.

Poate va veti intreba care este diferenta fata de cuptorul traditional. Spre deosebire de acesta, nu am folosit ulei si nici nu a iesit uscat. Veti vedea si in pozele de mai jos cat de frumos rumenit, dar si suculent a iesit la interior.

Am ales ca si garnitura sparanghelul cel bun si sanatos, iar ca salata ceva usor si gustos.

Mai multe retete la air fryer gasiti aici 

Sper sa va placa si voua aceasta reteta de somon cu sparanghel la friteuza-cuptor cu aer cald Breville Air Fryer.

somon friteuza somon friteuza friteuza somon somon friteuza

Timp preparare: 20 min Nr. portii: 2 Complexitate: usor

Ingrediente:

  • 2 fileuri somon
  • 1 legatura sparanghel
  • un cub unt moale
  • sare
  • condimente dupa gust
  • lamaie cu coaja netratata
  • 1 praf bicarbonat sodiu

Mod de preparare:

Pestele se unge cu un strat fin de unt. Se condimenteaza dupa gust, apoi se rade putina coaja deasupra lui. Se poate omite daca nu va place, dar aceasta confera o aroma placuta.

Sparanghelul se opareste 1 min in apa clocotita cu un praf de bicarbonat. Se scoate si se condimenteaza cu sare si zeama de lamaie.

Aparatul friteuza-cuptor cu aer cald Breville Air Fryer se conecteaza la o sursa de curent.
Cele doua fileuri de peste se asaza pe o tavita si aceasta se introduce in partea de mijloc a aparatului.
Se apasa butonul de pornire al aparatului, selectand functia Prajire aer cald, temperatura de 200 grade C si durata 10 minute.
Cu 3 minute inainte de finalizarea programului, se deschide usa aparatului si se asaza si firele de sparanghel care necesita un timp mai scurt pentru gatire.

La finalul programului, aparatul emite semnal sonor menit sa anunte ca preparatul este gatit.
Cu ajutorul unei spatule, se scoate pestele, sparanghelul se ia cu ajutorul unui cleste din silicon.
Atentie: trebuie sa folositi manusi de bucatarie cand atingeti tavita/ tavitele din interiorul aparatului.
Pofta buna la un preparat gustos, gatit sanatosi si usor!

  

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.