Menu
Pește

Crochete de peste

Cine ma cunoaste, stie cat de mult imi place pestele. Il savurez sub orice forma, daca ar fi sa mananc zilnic peste, nu cred ca m-as supara :))

Le place si piticilor, o data pe saptamana incerc sa le pregatesc peste sub diferite forme. De ceva timp, David si-a manifestat dorinta de a manca niste crochete, asa ca a venit momentul sa trec la treaba.

Extrem de simplu, extrem de rapid totul, iar rezultatul absolut delicios. Desigur, cu conditia sa va placa pestele :)))

Am folosit un medalion de peste spada, marturisesc ca e prima data cand mananc acest peste, dar ii dau nota 10.

Am pregatit si o garnitura simpla de cartofi, un sos de iaurt cu usturoi si verdeata si am servit piticii!

Nu le laud fiindca le-am facut eu, ci pentru ca au iesit grozave, deci meritul le apartine!

IMG_7963

IMG_7965

IMG_7971

IMG_7982

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • pentru crochete
  • 400 gr file/ medalion peste (spada)
  • 1 morcovel
  • 1/2 dovlecel
  • sare
  • 2-3 lg pesmet
  • 1 ou
  • 1 lingurita gris
  • nucsoara
  • piper alb
  • pentru pesmet
  • 4-5 linguri pesmet
  • 2 lg malai
  • sare
  • un vrf cutit boia dulce
  • pentru garnitura
  • 4 cartofi marisori
  • oregano
  • boia dulce
  • 3-4 lg ulei de masline
  • pentru sosul alb
  • 200 gr iaurt natur
  • 2 lg branza pufoasa natur
  • 2-3 catei usturoi
  • 2 lg ulei de masline
  • 2-3 fire patrunjel
  • sare
  • mix piper

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pestele se curata de piele, se verifica de eventualele oase. Se taie cuburi potrivite. Se pune intr-un tocator, alaturi de morcovul si dovlecelul curatate si taiate cuburi. Se paseaza pana se omogenizeaza. Se adauga oul, sarea, grisul si pesmetul. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se umfle foarte usor grisul.
Separat, se curata cartofii, se taie felii grosute, se pregatesc la aburi sau se fierb 10 minute. Se scot, se transfera intr-o tava unsa cu putin ulei de masline. Se asezoneaza cu sare, piper, oregano si o lingura de pesmet, putina boia. Se stropesc cu o lingura de ulei de masline si se pun la cuptor, la foc maxim, timp de 10-15 minute, cat sa se rumeneasca usor.
Se pregateste pesmetul, se amesteca cu o lingura de malai, putina sare si un vrf cutit boia dulce. Din compozitia de peste, se formeaza crochete care se tavalesc prin mixul de pesmet si se prajesc in ulei incins. Se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti, apoi se scot pe un servet absorbant.
Din iaurt, branza, usturoi, sare si putin ulei de masline, se amesteca si se pregateste un sos savuros care se da la rece pana in momentul servirii.
Crochetele crocante se servesc cu garnitura de cartofi si sos delicios de iaurt!
Sa va fie de folos!

[/preparare]

IMG_7936 IMG_7937 IMG_7941 IMG_7942 IMG_7944 IMG_7948 IMG_7950

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.