Menu
Pește

Novac pe pat de legume la cuptor

Ador pestele si sper ca va place si voua!
Pentru astazi, va propun o varianta foarte practica, sanatoasa si tare gustoasa: peste la cuptor cu multe legume.
Iese delicios, iar legumele….absolut gustoase, sunt usor dulcege si foarte bune!

Pregatiti-va de atac :)))

 

[ingredients title=”Ingrediente”]

  •  1 novac proaspat la 2 kg, curatat si parfumat :))
  • 4 cepe albe mari
  • 300 gr ciuperci proaspete mai marisoare
  • un ardei rosu
  • conserva porumb dulce
  • mix de legume congelate: broccoli, pastai, morcov
  • o conserva rosii uscate cu capere
  • sos soia
  • 2 lg bulion
  • condimente Kotanyi pt peste
  • sare
  • piper
  • oregano
  • ulei masline
  • zeama lamaie

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pestele se spala si se usuca cu un servet. Se cresteaza si se pune intr-o punga de plastic, se toarna un pic sos de soia, zeama de lamaie si ulei de masline, sare si condimente Kotanyi pt peste. Se strange punga si se baga in frigider cam jumatate de ora.

Ceapa se curata, se spala si se taie julien. Ardeiul se spala si se taie fasii. Ciupercile se spala si se lasa la scurs.
Intr-o tava mai marisoara, se toarna un pic ulei masline, se presara ceapa taiata si se toarna un pic sos de soia peste ea.

Se adauga mixul de legume decongelate, rosiile uscate cu capere, porumbul dulce, ciupercile. Pestele se scoate de la frigider, se scurge de zeama si se asaza peste legume; se unge pestele cu putin bulion.

Se presara sare, piper, condimente si la sfarsit se presara un pic de oregano.


Se baga tava in cuptorul preincalzit si se coace cam 10 min la foc iute, apoi cam 40-50 min la foc mediu.
In acest timp, amestecam din cand in cand cu o lingura in mixul de legume si mai presaram din sosul format deasupra pestelui.

Sa aveti pofta!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

10 Comments

  • Simona
    3 martie 2013 at 20:18

    Bine ca mi-ai dat cu pestele peste ochi, chiar acum cand vroiam sa ma bag la somn.. O fi bine de-oi visa toata noaptea numai bunatatea asta?! 🙂
    Te pup fata draga!

    Reply
    • Laura Nechita
      4 martie 2013 at 8:49

      tu, Simo?? da' eu cu bunaciunea aia de sunca de salivez si acum…:))))
      te pupacesc!

      Reply
  • Paula Gafitescu
    4 martie 2013 at 6:42

    Eu mi-am pregatit 'armele'. Esti acasa? Vin imediat si bat la usa 🙂

    Reply
    • Laura Nechita
      4 martie 2013 at 8:50

      Paula :)) hai, va astept, sa aduci si piticul frumos 😉

      Reply
  • Buburuza Bubu
    4 martie 2013 at 7:36

    Peste si legume!!!Nu poate fi decat delicios si sanatos!

    Reply
    • Laura Nechita
      4 martie 2013 at 8:51

      eu sunt fan peste! si gustos, sanatos si mai ales, usor de preparat :P:)))
      te pup!

      Reply
  • Alina Vicu
    5 martie 2013 at 6:42

    Bunaciune, bunaciune! Arata intr-un mare fel pestisorul asta si mi-ai facut o poftaaa….

    Reply
    • Laura Nechita
      5 martie 2013 at 12:41

      Alina, chiar a fost bunaciune 😉 eu ador pestele !

      Reply
  • Delicious Flavours
    5 martie 2013 at 7:33

    La fel ca si tine si eu ador pestele, iar felul in care l-ai pregatit este just perfect for me 😛
    Pupici

    Reply
    • Laura Nechita
      5 martie 2013 at 12:42

      ma bucur ca iti place 😉 facem schimb cu o deliciosenie de la tine :)))

      Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.