Menu
Aperitive / Pui / Rețete cu carne

Empanadas cu carne de pui si ciuperci

Astazi va poftesc la niste specialitati sud americane: empanadas. 
Empanada in portugheza inseamna paine umpluta, provine de la verbul empanar – “a imbraca” in paine . Se pot umple cu carne, legume, fructe. Mai pe romaneste, sunt niste portofele umplute dupa propriul gust.
Nu cu bani, ce e drept…
Cert este un lucru, sunt nemaipomenite. Eu le-am facut cu carne de pui, ciuperci, ceapa verde si le-am condimentat mai spicy! Au iesit dementiale, alaturi de sos de usturoi si salata verde.

Timp de preparare: 1 h Nr. portii: 8-10  

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • pt aluat
  • 300 gr faina
  • 1 pachet mare unt (200 gr)
  • 2 oua
  • sare
  • pentru umplutura
  • 500 gr carne tocata pui
  • 200 gr ciuperci
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 morcov
  • condimente mexicane
  • praf usturoi
  • sare
  • ulei masline
  • cateva fire patrunjel
  • pentru ornat
  • 1 ou
  • 2 lg pesmet
  • boia iute
  • pt sos usturoi
  • 3 catei usturoi
  • 1 cutie mica smantana
  • 2-3 lg ulei masline

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Intr-un castron, am pus faina si am adaugat untul cubulete. Am framantat bine, apoi am adaugat ouale si sarea si am framantat un aluat pe care l-am dat la frigider cat timp am pregatit umplutura.
Legumele le-am curatat si le-am spalat, ciupercile le-am taiat felii, morcovul l-am ras, usturoiul l-am zdrobit, ceapa am tocat-o.
Intr-o tigaie, am pus putin ulei masline si am pus la calit, ceapa, usturoiul si morcovul ras.

Apoi, am adaugat carnea tocata si am calit-o bine. La sfarsit am adaugat ciupercile taiate si patrunjelul tocat.

Am adaugat sare, condimentele mexicane si praf de usturoi. Dupa ce s-au calit toate, am dat deoparte si am lasat sa se raceasca un pic, numai bine sa se intrepatrunda toate aromele in carne.
Am scos aluatul de la frigider si am intins o foaie din care am taiat cercuri (am folosit un castronel cu diam. cred ca de 10 cm) in mijlocul carora am pus cu o lingura, din umplutura de carne. Le-am impaturit si le-am presat pe margini cu furculita. 

Intr-o tava, am pus o hartie de copt, am asezat toate placintele si le-am uns cu ou batut, am presarat un pic de pesmet si boia.


Am dat la cuptor si le-am copt cam 40 min. Au iesit bine rumenite. Le-am pudrat cu praf de usturoi.
Pt sosul de usturoi, am bagat la blender 3 catei usturoi, o cutiuta smantana mica si un pic ulei masline. Le-am blenduit pe toate si am adaugat putina sare. Demential sos…nici nu se compara cu cel din comert;)

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

9 Comments

  • Rocsy Ciobanu
    18 februarie 2013 at 20:40

    Cu siguranta sunt foarte gustoase!

    Reply
  • Paula Gafitescu
    19 februarie 2013 at 9:28

    Ce bien arata! Imi plac empanadas f mult! Pup

    Reply
  • Simona
    19 februarie 2013 at 19:27

    Pai bine mai Laurici.. tu faci bunaciuni d-astea si nu zici nimic?! Cred ca de la burtica uiti, nu?! :))
    Te pup si fur farfuria, cu sos cu tot!!

    Reply
  • Delicious Flavours
    20 februarie 2013 at 6:37

    Te cred pe cuvant ca au iesit dementiale, la cum arataaaa… 😀
    Pupici

    Reply
  • Buburuza Bubu
    21 februarie 2013 at 6:43

    O umplutura pe gustul meu!Arata super delicios!

    Reply
  • Haplea
    24 februarie 2013 at 15:21

    Imi plac foarte mult aceste empanadas!!!

    Reply
  • Teobucatar
    27 februarie 2013 at 18:19

    Ce frumos arata!

    Reply
  • Anonim
    12 februarie 2014 at 18:38

    Foarte buna reteta. felicitari

    Reply
  • Luta Custura
    5 mai 2014 at 12:37

    De-abia astept sa le fac si eu.Arata fffff bine.

    Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.