Menu
Dulciuri / Prajituri

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Am incercat pentru prima oara, o prajitura cu foi. Aveam teama de copt foi, mi se parea tare migaloasa operatiunea, dar am incercat si am fost surprinsa de cat de usor si practic este.
Am combinat foile cu delicioasa crema de lamaie, a iesit o prajitura excelenta!
Pur si simplu este delicioasa si foaaarte frageda, se topeste in gura…


[ingredients title=”Ingrediente”]

  • faina aprox. 450-500 gr
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 6 lg ulei
  • 6 lg lapte
  • 1 lgta amoniac stins cu zeama de lamaie
  • 1 + 1/2 l lapte dulce
  • 3 lg faina
  • 2 linguri amidon
  • 200 gr zahar
  • coaja de lamaie rasa
  • zeama de la o lamaie
  • jumatate pachet unt nesarat

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Ouale se bat cu zaharul, se adauga uleiul si amoniacul si la sfarsit se adauga faina. Se framanta un aluat pe care eu l-am dat la frigider si am trecut la pregatirea cremei.
Am pus la fiert laptele, oprind o cana cu lapte pe care l-am amestecat cu faina, zaharul si amidonul. Am turnat apoi aceasta compozitie peste laptele pus la fiert si am amestecat continuu pana s-a ingrosat compozitia si apoi am adaugat coaja si zeama de la o lamaie.
Am mai lasat un pic la fiert si apoi am dat deoparte sa se raceasca. Am adaugat untul si am frecat pana s-a incorporat tot untul. Am gustat un pic sa vad de dulce, avea un gust excelent, fin si dulce-acrisor.
Am scos aluatul de la frigider si am taiat in 3 parti egale. Am intins o hartie de copt, apoi am luat o portie de aluat si am intins-o direct pe hartia de copt. Am taiat marginile neregulate si am format o foaie dreapta. Am pus cu tot cuhartia de copt pe spatele unei tavi si am copt la foc mediu cam 10 min.
Dupa ce am copt toate cele 3 foi, am folosit tava si am asezat o hartie de copt, peste care am asezat o foaie de aluat, am pus jumatate din cantitatea de crema, apoi alta foaie, restul de crema si am incheiat cu a treia foaie .
Am pus tava intr-o folie mare de plastic si am dat la rece, sa se fragezeasca foile. A doua zi am scos prajitura din folie, am pudrat cu zahar vanilat si am portionat cateva bucati pe care le-am savurat cu placere.
Este tare frageda si cremoasa!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

15 Comments

  • Paula Gafitescu
    4 februarie 2013 at 6:07

    Un deliciu de prajitura! O saptamana minunata Laura draga!

    Reply
  • maria mihalache
    4 februarie 2013 at 15:28

    Mmmmmmmm……………ce bunaciune de praji.
    Pup si seara frumoasa scumpa mea!

    Reply
    • Laura Nechita
      4 februarie 2013 at 19:39

      Medi, chiar e delicioasa! Seara frumoasa si voua! 🙂

      Reply
  • Rocsy Ciobanu
    5 februarie 2013 at 20:41

    O super bunatate.Bravo!

    Reply
  • Teobucatar
    5 februarie 2013 at 20:59

    Crema de lamaie e excelenta!

    Reply
    • Laura Nechita
      7 februarie 2013 at 10:46

      Intr-adevar excelenta ! multumesc pentru vizita 😉

      Reply
  • Simona
    6 februarie 2013 at 17:57

    De cand n-am mai mancat o prajitura d-asta.. Nu-i asa ca-mi dai si mie?!
    Pupici dulci

    Reply
  • Haplea
    10 februarie 2013 at 15:16

    Absolut delicioasa prajitura!!!

    Reply
    • Laura Nechita
      11 februarie 2013 at 8:05

      Victor, multumesc mult, chiar este delicioasa 😉 Saptamana buna sa ai 🙂

      Reply
  • Buburuza Bubu
    11 februarie 2013 at 8:14

    Felicitari pentru reusita!Ti-a iesit tare bine!

    Reply
  • Timea
    17 februarie 2013 at 23:11

    Imi plac prajiturile cu foi doar sa le mananc nu si sa le fac :)). Tare bine arata. Pupici Laurici

    Reply
    • Laura Nechita
      18 februarie 2013 at 12:19

      Timea, asa gandeam si eu, pana am facut prima foaie, super usor. :))) eu intind foaia de aluat direct pe hartia de copt si o transfer direct pe spatele tavii. e adevarat, trebuie sa astepti sa coci fiecare foaie, dar dureaza putin 😉 te pup

      Reply

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.