Pentru astazi, va impartasesc reteta unui desert mai fructat, delicios de altfel, Cheesecake cu afine si mure.
Piata abunda in fructe de padure, dar e o ocazie buna, si in miezul iernii, sa folositi fructele pastrate la congelator, intr-o combinatie cu crema de branza.
A iesit ceva foarte cremos si cu gust dulce-acrisor!
Va invit sa savurati o felie generoasa din acest Cheesecake cu afine si mure!
Timp preparare: 1 h Nr. portii: 10 Complexitate: medie
Ingrediente:
- 400 gr biscuiti (eu am folosit o parte si cu cacao)
- 2 lg zahar brut
- o canita fructe de goji
- 1 pachet unt nesarat (200gr)
- 800 gr crema de branza (am folosit cu 20% grasime)
- 200 gr smantana grasa
- 1 ciocolata alba topita
- 2 oua
- 6 linguri zahar
- seminte vanilie
- 500 gr mure si afine
- pt glazura
- 1 cioco alba combinata cu neagra
- 1 cutiuta smantana lichida
Mod de preparare:
Biscutii cu zaharul si fructele de goji se rasnesc la robot, nu foarte marunt.
Se adauga untul topit si se amesteca pana se obtine o pasta care se intinde in strat egal, intr-o forma de copt si se formeaza p margine inalta. Se da la rece cat timp se prepara crema.
Crema de branza, cu smantana, zaharul, semintele de vanilie si ouale se mixeaza pana se obtine o crema fina si spumoasa. Se scoate de la frigider forma cu aluat si se toarna peste el crema fina.
Se coace in cuptor, la foc mediu cam 40 min. Cand incepe sa se umfle, se scoate de la cuptor si se lasa la temperat.
Fructele se strecoara putin de zeama si se presara apoi peste tarta.
Ciocolata topita impreuna cu smantana lichida, se toarna peste fructe, iar sucul lasat de la fructe se toarna peste tarta. Se obtine astfel o combinatie frumoasa de culori.
7 Comments
Paula Gafitescu
28 ianuarie 2013 at 6:55Laura, m-ai dat gata!! Arata super bine, salivez cu buna dimineata 🙂 Vreau o felie, musai 🙂 Te pup!
Buburuza Bubu
28 ianuarie 2013 at 8:22O portie si pentru mine va rog 🙂 Iubesc Afinele!!! Hugs
Simona
29 ianuarie 2013 at 18:03Oleleuuu ce-mi faci tu mie?! Acum ca ti-au trecut greturile si te-ai pus sa ne ucizi pe noi, a?! Leaoooo! :))
Pupici dulci!!
Alina Vicu
30 ianuarie 2013 at 6:50Subscriu la ce a zis Simo. Chiar ne-ai pus gand rau… Acu' m-am pornit pe salivat incontrolabil 😛 Pupicei!
Haplea
1 februarie 2013 at 18:28Doamne ce nebunie de prajitura!!!Inghit in sec!!!
Cristina C
4 februarie 2013 at 5:02Salut!
Ai un blog interesant… si mai ales delicios 🙂 Te astept pe la mine http://filmandotherstories.blogspot.se/
🙂 Numai bine!
Rocsy Ciobanu
5 februarie 2013 at 20:42Este senzational!