Daca sunteti fani caramel si arahide, acest Cheesecake Tofiffee este un desert care reda exact gustul celebrelor bomboane cu acelasi nume.
Am pornit de la crema din Tarta Banoffee, iar desertul a iesit excelent. Laptele condensat a dat multa cremozitate, iar caramelul si untul de arahide gustul delicios al desertului.
Acest Cheesecake Tofiffee este unul foarte dulce, dar extrem de gustos si satios. O feliuta este suficienta pentru a ne rasfata papilele.
Sper sa va placa si voua!
Timp preparare: 20 min Nr. portii: 10 Complexitate: medie
Ingrediente Cheesecake Tofiffee:
- crusta biscuiti:
- 300 gr biscuiti aromati (sau speculoos)
- 80 gr unt topit
- crema:
- 50 gr zahar muscavado /cu melasa
- 50 gr unt
- 1 cutie cu lapte condensat gros (397 gr)
- 250 gr ricotta
- 250 gr smantana 32%
- 3 lg unt de arahide
- 8 foi gelatina
- in plus:
- ciocolata neagra topita
- ciocolata crispy cu caramel
Mod de preparare Cheesecake Tofiffee:
Se pregateste o forma rotunda de 20 cm, cu inel detasabil. Se asaza o hartie de copt taiata la aceeasi dimensiune cu baza. Daca aveti, puneti folie acetat in interiorul formei, pe marginea inelului.
Biscuitii se macina cu ajutorul unui robot. Pesmetul se amesteca cu 80 gr unt topit, apoi se pune in forma, presand usor ca sa se obtina o baza egala. Nu trebuie presat foarte tare. Se pune la rece, timp in care se pregateste compozitia de branza.
Foile de gelatina se hidrateaza in putina apa rece.
Smantana se mixeaza pana capata consistenta, apoi se incorporeaza branza ricotta. Se adauga untul de arahide si se omogenizeaza.
Zaharul se topeste intr-o cratita mai larga. Odata topit, se adauga untul si se amesteca pana se topeste si se incorporeaza in zahar. Se adauga laptele condensat si se amesteca pana se obtine o crema fina si omogena. Se adauga gelatina in crema fierbinte, se amesteca de cateva ori, apoi compozitia se ia de pe foc si se lasa putin la temperat. Gelatina trebuie topita, NU TREBUIE FIARTA!
In compozitia de branza, se adauga usor crema caramel, amestecand continuu.
Cu ajutorul unui polonic, se pune din crema obtinuta peste baza de biscuiti pana se umple forma de copt.
Se pune la rece pana a doua zi.
A doua zi, se desface inelul detasabil, se indeparteaza usor si cu atentie folia de acetat.
Cheesecakeul se decoreaza cu ciocolata topita si bucati tocate marunt din ciocolata crispy cu caramel.
Este un cheesecake fin, cremos, iar gustul va va incanta la maxim.
Sa va fie de folos!
No Comments