Chiftelute cu smantana, o idee buna pentru un pranz gustos, alaturi de garnitura preferata sau cu salata.
Imi plac mancarurile care se pregatesc intr-un singur vas, sunt gata repede si gustoase tare.
Mai multe retete de acest fel, gasiti aici.
Daca va regasiti printre fanii acestor mancaruri, va recomand sa incercati aceste chiftelute cu smantana. Le puteti servi alaturi de o garnitura de legume sau orez natur, castraveti murati la soare sau cum va place voua mai mult.
Nu sunt necesare multe ingrediente, nici de mult timp pentru a le savura.
Eu le-am pregatit in tigaia mea din fonta, perfecta pentru astfel de mancaruri rapide.
Daca va fac cu ochiul, le puteti pregati si voi dupa reteta de mai jos sau adaptate gusturilor voastre. Revin cu recomandarea de a le servi cu castraveti murati la soare, sunt perfecti :))
Sa va fie de folos!
Timp preparare: 30 min Nr. portii: 2 Complexitate: medie
Ingrediente Chiftelute cu smantana:
- 400 gr carne tocata (amestec porc/ vita)
- condimente carne tocata
- 1 lg gris
- 2-3 fire usturoi verde
- 1 morcov mediu
- 150 gr smantana 20%
- 250 ml apa
- 3-4 lg ulei de masline
- sare
- condimente carne tocata
- piper
- putina branza rasa (optional)
- patrunjel verde
Mod de preparare Chiftelute cu smantana:
Carnea tocata se condimenteaza dupa gust, se adauga o lingura de gris si se amesteca pana se omogenizeaza. Daca nu doriti, puteti sa nu adaugati, dar veti vedea ca ies mai pufoase.
Se formeaza chiftelute de marime potrivita. Se dau la rece pana in momentul folosirii.
Daca aveti o tigaie buna, nu se vor lipi chiar daca sunt reci.
Se curata usturoiul verde, se toaca marunt. Morcovul se curata si se rade fin.
Intr-o tigaie, se adauga putin ulei de masline, se adauga usturoiul tocat si morcovul ras, sare dupa gust.
Se rumenesc toate 1 minut, apoi se adauga rand pe rand, chiftelutele. Se scutura de cateva ori tigaia ca sa se rumeneasca pe toate partile, apoi se adauga apa si se lasa 10 – 12 minute sa fiarba. Se adauga apoi smantana si se mai lasa pe foc pana se formeaza un sos. Se presara putina branza rasa, apoi se opreste focul.
Se presara putin piper, patrunjel verde tocat marunt si se acopera tigaia cu un capac.
Se lasa cateva minute asa, apoi se pot servi cu garnitura preferata.
Sunt foarte gustoase si usor de facut aceste chiftelute cu smantana.
No Comments