Piticii mei sunt mari fani ai unui hamburger bun, de casă. Poate nu este la fel de aromat ca cel din comerț, dar cu siguranță, e mai proaspăt cel făcut în casă.
Ai nevoie de ingrediente puține, dar proaspete, de un grill bun și 30 minute la dispoziție ca să îl prepari.
Să vă spun că l-am preparat în grillul meu preferat de la Regis Stone? Grill-ul Regis Stone, cu diagonală de 28 cm și striațiile specifice, este special conceput pentru a putea găti fripturi suculente și legume, într-un stil sănătos.
Avantajele acestui grill constau în spațiul încăpător, eu am fript 4 porții deodată, și aspectul de piatră încinsă, astfel burgerii s-au pătruns foarte bine. Exceptând sucul lăsat de carne, vreau să spun că nu am folosit nicio picătură de ulei sau bază lichidă.
Eu am mai avut un ajutor care a făcut treabă în doi timpi și trei mișcări, și asta, în locul meu. Vorbesc aici de Stufz, dispozitivul deștept și practic care porționează în mod egal burgerii, ba chiar mai mult, poți pregăti cu ajutorul lui, burgeri umpluți. Vă spun că sunt deja pe lista de pregătit :)))
Din gama Regis Stone, am folosit toate produsele, astfel că le acord mare credit, fiind produse chiar de calitate, se curăță ușor, dar mai ales sunt durabile. De altfel, am pregătit multe bunătăți în ele, precum Cartofii țărănești sau delicioasa Paella sau minunatele Paste de casă cu hribi.
De data aceasta, am combinat burgerii cu legume proaspete, iar piticii mei au savurat cu mare poftă o porție generoasă!
Timp de preparare: 15 min Portii: 4
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 500 gr carne tocată amestec
- sare
- piper
- condimente pentru burgeri
- cașcaval feliat
- ardei roșu gras
- roșii
- castravete
- chifle burgeri
- muștar
- ketchup
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Se unge dispozitivul de pregătit hamburgeri cu puțin ulei, apoi se porționează carnea. Cu ajutorul presei de pregătit hamburgeri, Stufz, am obținut 4 porții egale și perfect rotunde, în doi timpi și trei mișcări. Grozavă treabă, vă spun sincer.
Se spală legumele, se curăță și se feliază. Chiflele se păstrează în loc călduț.
Se pune la încins grillul, se lasă câteva secunde, apoi se așază porțiile de burgeri, se lasă câteva secunde la foc iute, apoi se reduce focul, și se lasă 2-3 minute, apoi se întorc pe celalata parte.
Eu am folosit carne amestec de porc cu vită, astfel ca a ieșit puțină grăsime din ei. S-au pătruns foarte bine și au ieșit suculenți.
Se taie chiflele, se ung cu sos de iaurt cu usturoi sau cu muștar sau cu ketchup de casă, se așază câte o porție de burger, se așază câteva felii de cascaval, castravete, roșie, ardei gras, după preferințe și se acoperă cu capacul de chiflă. Se presează ușor și se lasă câteva secunde înainte de a-i consuma.
Au ieșit grozavi, foarte suculenți și fragezi. Piticii mei s-au bătut pe burtici de buni ce au fost!
Să vă fie și vouă de folos!
[/preparare]
No Comments