Menu
Rețete cu carne

Cartofi țărănești la tigaie

Îmi place tare mult să gătesc, însă de cele mai multe ori, timpul mă presează și atunci prefer mâncăruri rapide, evident și gustoase, preferabil într-un singur vas.
Orice gospodină care petrece destul timp în bucătărie, bănuiesc că are o afinitate pentru diverse gadgeturi culinare, recunosc că a mea este legată de oale, tigăi și altele.
Întrucât prietenii cunosc acest lucru, și fiindcă mi-am dorit mult așa ceva, iată că în bucătăria mea a poposit o tigaie wok Regis Stone. Nu! Nu este o tigaie oarecare, și credeți-mă, am testat câteva în calitatea mea de blogger culinar. Ceea ce îmi place teribil la tigaia Regis Stone este învelișul special, antiaderent, cu efect de piatră încinsă, astfel că riscul de a arde mâncarea este minim. Mai în glumă, mai în serios, cred că această tigaie a fost creată pentru mine și pentru voi, cei care mai uitați mâncarea pe foc uneori :)))
Este foarte încăpătoare, destul de rezistentă și se poate folosi pe orice tip de plită, fie că vorbim de arzătoare obișnuite sau plite electrice, cu inducție, etc.
Rețeta de azi pleacă din zilele copilăriei mele la țară, când bunicii nu aveau timp și energie pentru mâncăruri sofisticate și pregăteau niște cartofi, tăiau un cârnat de la afumătoare, spărgeau și niște ouă prin tigaie și gata mâncarea.
Eu am adus această mâncare în prezent, adaptată stilului urban, iar cu ajutorul wok-ului Regis Stone din dotare, am savurat cu mare poftă o porție de cartofi țărănești! În maxim 20 minute au fost gata, parol!
Să vă fie și vouă de folos!

cartofi-taranesti8

cartofi-taranesti14

cartofi-taranesti5

cartofi-taranesti7

Timp de preparare: 30 min Nr. portii: 4

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 6-8 cartofi potriviți
  • 1 gogoșar crud
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței usturoi
  • 2 cârnați afumați
  • 3-4 ouă de găina
  • brânză rasă
  • boia iute
  • 2 lg ulei de măsline
  • pătrunjel verde
  • sare

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Se curăță și se spală cartofii, gogoșarul și ceapa. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt.
Cartofii se taie cuburi potrivite, se gătesc 10 minute la aburi sau se fierb în apă clocotită, cu sare, apoi se scurg.
Ceapa și gogoșarul se taie rondele.
Se pune pe foc tigaia Regis Stone, se adaugă 2 linguri de ulei de măsline. Se adaugă ceapa, usturoiul și gogoșarul. Se lasă să se rumenească 20 secunde la foc iute, apoi se adaugă cârnații tăiați rondele potrivite. Se adaugă și cartofii. Se lasă pe foc iute, amestecând din mișcări circulare tigaia (wok-ul), cum mai vedeți voi prin diverse filme :))))
Se fac 3-4 locașuri, se sparge și se pune câte un ou crud, apoi se acoperă tigaia cu capacul din dotare, se reduce ușor focul. Se lasă câteva minute până când se observă că ouăle s-au albit, semn că sunt gătite. Se scoate capacul, se presară puțină brânză rasă, boia iute și puțin pătrunjel verde tocat proaspăt. Se mai lasă pe foc 2 minute, apoi se închide focul.
Se servește o porție caldă de cartofi cu cârnați și ouă moi, alături de murături sau după gustul fiecăruia.
Grozavă mâncare, grozavă tigaie, să vă fie de folos!

[/preparare]

colaj-cartofi-taranesti cartofi-taranesti13

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.