Papricas de vita cu ciuperci la Papricas de vita cu ciuperci la multicooker Crock-Pot este o mancare de sezon, gustoasa si satioasa.
Deseori asociam toamna cu mancaruri mai consistente, cu multa savoare si aroma.
Papricasul de vita cu ciuperci iese gustos daca este gatit lent, ideal intr-un multicooker sau slow cooker.
Mai multe retete la Multicooker/ Slow cooker
Am ales multe legume de sezon, dar si ciuperci pentru mai mult gust. Sper sa va placa si voua acest tip de mancare.
Timp preparare : 3 h Nr. portii: 4 Complexitate: medie
Ingrediente:
• 1,5 kg carne vitel (pulpa)
• 1 morcov
• 3-4 cepe rosii
• 1 ardei capia
• 2 fire ceapa verde
• usturoi
• 500 gr ciuperci brune
• 30 gr paprika dulce
• sare
• 80 ml ulei de floarea soarelui
• 200 ml vin rosu
• 1 ardei iute (optional)
• 300 ml apa
Mod de preparare:
Carnea se taie cuburi potrivite.
Legumele se curata si se spala. Ceapa si ardeiul se taie Julien, iar morcovul rondele.
Usturoiul se preseaza cu un cutit si se pune intreg. Ceapa verde se taie rondele.
In vasul multicookerului se pune uleiul. Se conecteaza aparatul la o sursa de curent, apoi se selecteaza functia Brown/ Saute, pe high. Daca pregatiti pe aragaza, folositi o cratita.
Se adauga carnea taiata cuburi si se acopera cu capacul. Se lasa sa se rumeneasca pe toate partile, apoi se adauga legumele taiate. Se lasa in continuare pe functia Brown/ Saute pana se rumenesc bine toate ingredientele, apoi se adauga vinul rosu, paprika, sare si apa. Pentru doritori, se pot adauga cateva rondele de ardei iute. Se comuta pe functia Slow, high, durata 1 ora.
Dupa terminarea programului, se adauga ciupercile taiate (cele mici se lasa intregi). Se selecteaza functia Slow, high, timp de o ora. Dupa terminarea programului, se selecteaza functia roast, 20 minute.
In functie de cum va place, se lasa sa scada zeama pana atinge consistenta dorita. Eu am lasat sa iasa mai zemos. Dupa incheierea programului, aparatul va trece automat pe functia Warm, pastrand mancarea calda.
Noi am servit cu garnitura de orez simplu si salata de ardei copti cu usturoi si patrunjel.
Este o mancare foarte satioasa, gustoasa si potrivita sezonului rece.
Sa va fie de folos!
No Comments