Menu
Aperitive / Porc / Rețete cu carne

Rulada de carne

Rulada de carne este unul dintre preparatele care pot înlocui cu succes, pe cele din comerț, se face usor si este gustoasa.

Din seria preparatelor de casă cu carne, alaturi de Rulada de pui, Checul aperitiv cu pui sau Pastrama de casa, astăzi vă aduc o rețetă foarte simplu de preparat, dar foarte gustoasă, spornică și deloc pretențioasă.
Puteți pregăti rulada de carne chiar la voi acasă, adăugând exact condimentele care vă sunt pe plac.

Ideală și pentru un sendvisuri, aperitive calde/reci, alături de o salată de legume coapte sau un sos de usturoi, aceasta rulada este și destul de economică.
Haideți să vedeți cum am pregătit această ruladă de carne, cât de simplu și cât de bine a ieșit!

Timp de preparare: 2 h Nr. portii : 12  Complexitate: medie
Ingrediente Rulada de carne:
  •  1 kg pulpă porc (ușor împănată)
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 3 lg ulei floarea soarelui
  • 2-3 lg pesmet
  • boia iute
  • pudră usturoi
Mod de preparare Rulada de carne:
 Carnea se porționează bucăți mici. Se toacă la mașină/robot, de două ori.
Se adaugă sare, piper, boia.
Morcovul și ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt/ se rad. Se adaugă peste compoziția de carne.
Se adaugă și uleiul, chiar dacă este carne de porc. La copt va deveni mai suculentă.
Se amestecă toată compoziția și se dă la rece, aproximativ 30 minute.
Se pornește cuptorul, la 150 grade C.
Se pregătește o folie de copt, se așază carnea sub formă de ruladă, se împăturește bine. Se ambalează în folie de aluminiu, se așază într-o formă de copt și se pune în cuptor. Se lasă aproximativ 70-80 minute, apoi se scoate din cuptor. Cu mare atenție, se scoate folia de aluminiu și cea de copt, atenție din nou la aburi. Se pudrează rulada de carne cu amestec de pesmet, boia, pudră usturoi și sare și se pune din nou, la cuptor, încă 2-3 minute. Se scoate, se lasă la temperat, apoi se ambalează în hârtie de copt și se pune la rece.
În momentul servirii, pentru un plus la aspect, se mai pudrează cu puțină boia.
Se servește ca și aperitiv rece, alături de legume de sezon sau o salată gustoasă!
Să vă fie de folos!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.