Acest chec aperitiv cu pui a fost facut pentru sarbatorile pascale, in loc de drob, mai mult ca sa pape si piticii. Este foarte gustos si merge de minune la o masa festiva.
Daca alegeti sa pregatiti si voi acest chec aperitiv cu pui, veti vedea ce gustos iese.
Puteti folosi piept sau pulpa de pui, important este sa adaugati multa verdeata pentru un gust proaspat si bun.
Sper sa va placa si sa incercati reteta!
Reteta:
avem nevoie de:
– un piept de pui dezosat (pulpe pui dezosate)
– 2 legaturi marar verde
– 2 legaturi ceapa verde
– 2 legaturi usturoi verde
– 1 legatura patrunjel
– 3 oua
– sare
– piper
– ulei de masline
– 2 foi proaspete de placinta
– susan
Mod de preparare:
Curatam carnea de eventuale oase, pielita si o tocam marunt.
Verdeata o spalam si o tocam la fel.
Folosim un castron in care punem toate ingredientele tocate si condimentele.
Amestecam bine si dam deoparte 10 minute.
Luam o forma de copt dreptungiulara, ungem cu putin ulei de masline si asezam cele doua foi de placinta, lasand marginile in afara.
Asezam peste foi, cu ajutorul unei linguri, compozitia de carne si nivelam frumos. Acoperim cu marginile foilor de placinta, si presaram un pic de ulei masline.
Dam la cuptorul preincalzit si lasam la copt cam 40 minute, la foc mediu. Dupa ce s-a copt, scoatem din cuptor, lasam cateva minute si apoi rasturnam checul pe un platou ca sa nu se umezeasca in tava.
Presaram un pic de susan.
Lasam sa se raceasca de tot si punem la frigider pana la sevire.
Sa va fie de folos!
8 Comments
Maria Udrea
13 februarie 2015 at 10:14Cat de reusita este textura acestui chec! Bafta la concurs! >:D<
Alexandra Nastasoiu
13 februarie 2015 at 12:05Sunt la regim!!! pare light oricum. iar cei dragi nu-s la regim. in concluzie o voi face si eu!! mult succes!!
Laura Nechita
14 februarie 2015 at 12:05Merisor,multumesc mult! Mereu ai avut un cuvant de incurajare, conteaza mult! Te imbratisez!
Laura Nechita
14 februarie 2015 at 12:06Alexandra, multumesc mult pentru vizita! Chiar e usurel checul asta, merita incercat! Weekend frumos, te pup!
simonacallas
14 februarie 2015 at 19:54Arata extraordinar! Mie imi plac mult aperitivele de genul acesta, pentru ca sunt gustoase, satioase si nu sunt greu de facut 🙂 Mult succes la concurs!
maria mihalache
14 februarie 2015 at 20:08Aha, deci este expirat…hihihi.
Si mie imi place tare mult acest tip de aperitiv iar al tau arata deosebit de bine.
Pupici!
Tania Dabu
17 februarie 2015 at 15:24Un fel de drob, dar cu piept de pui. Imi place ideea!
Haplea
26 februarie 2015 at 18:30Wow cat de bine arata!