Menu
Aperitive / Pui

Chec aperitiv cu pui

Astazi am vrut sa postez reteta de mai jos pe facebook, am cautat-o in tot blogul si nici ca am gasit-o. Am realizat ca am omis sa o postez aici. Este justificata intr-un fel omisiunea mea, dar am venit sa “remediez” situatia:))
Este un chec aperitiv facut anul trecut de sarbatoarea pascala, in loc de drob, mai mult ca sa pape si piticii. Este foarte gustos si merge de minune la o masa festiva.
Cu aceasta reteta particip la concursul Reteta Anului 2014, gazduit pe frumosul Bucataras, si daca va place si vreti sa ma sustineti cu voturile voastre, as fi mai mult decat incantata! Va multumesc!

Reteta:

avem nevoie de:

– un piept de gaina dezosat
– 2 legaturi marar verde
– 2 legaturi ceapa verde
– 2 legaturi usturoi verde
– 1 legatura patrunjel
– 1 legatura leustean
– 3 oua
– sare
– piper
– ulei de masline
– 2 foi proaspete de placinta
– susan

Mod de preparare:

Spalam carnea si o tocam marunt.
Verdeata o spalam si o tocam la fel.
Folosim un castron in care punem toate ingredientele tocate si condimentele.
Amestecam bine si dam deoparte 10 minute.

Luam o forma de copt dreptungiulara, ungem cu putin ulei de masline si asezam cele doua foi de placinta, lasand marginile in afara.

Asezam peste foi, cu ajutorul unei linguri, compozitia de carne si nivelam frumos. Acoperim cu marginile foilor de placinta, si presaram un pic de ulei masline.

 

Dam la cuptorul preincalzit si lasam la copt cam o ora, la foc mediu. Dupa ce s-a copt, scoatem din cuptor, lasam cateva minute si apoi rasturnam checul pe un platou ca sa nu se umezeasca in tava.

 

Presaram un pic de susan.
Lasam sa se raceasca de tot si punem la frigider pana la sevire.

Print Friendly, PDF & Email

8 Comments

  • Maria Udrea
    13 februarie 2015 at 10:14

    Cat de reusita este textura acestui chec! Bafta la concurs! >:D<

    Reply
  • Alexandra Nastasoiu
    13 februarie 2015 at 12:05

    Sunt la regim!!! pare light oricum. iar cei dragi nu-s la regim. in concluzie o voi face si eu!! mult succes!!

    Reply
  • Laura Nechita
    14 februarie 2015 at 12:05

    Merisor,multumesc mult! Mereu ai avut un cuvant de incurajare, conteaza mult! Te imbratisez!

    Reply
  • Laura Nechita
    14 februarie 2015 at 12:06

    Alexandra, multumesc mult pentru vizita! Chiar e usurel checul asta, merita incercat! Weekend frumos, te pup!

    Reply
  • simonacallas
    14 februarie 2015 at 19:54

    Arata extraordinar! Mie imi plac mult aperitivele de genul acesta, pentru ca sunt gustoase, satioase si nu sunt greu de facut 🙂 Mult succes la concurs!

    Reply
  • maria mihalache
    14 februarie 2015 at 20:08

    Aha, deci este expirat…hihihi.
    Si mie imi place tare mult acest tip de aperitiv iar al tau arata deosebit de bine.
    Pupici!

    Reply
  • Tania Dabu
    17 februarie 2015 at 15:24

    Un fel de drob, dar cu piept de pui. Imi place ideea!

    Reply
  • Haplea
    26 februarie 2015 at 18:30

    Wow cat de bine arata!

    Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.