Menu
Aperitive / Rețete cu carne / Vita

Reteta de salata boeuf la slow cooker 5.6L Digital TimeSelect Crock-Pot

Sarbatorile de iarna intrand in linie dreapta, am pregatit aceasta Reteta de salata boeuf la slow cooker 5.6L Digital TimeSelect Crock-Pot.

Haideti sa va spun cum pregatesc eu salata. Aleg carne de vita, uneori folosesc si piept de pui, si fierb cu totul alaturi de legume, dar si un os, care sa dea mai mult gust.
Carnea si legumele le folosesc la salata de boeuf, iar zeama o transform intr-o supa buna cu galuste sau cu taietei de casa.
Stiti deja cat de mult imi place stilul slow cooking, asa ca am pus la treaba noul meu Slow Cooker 5.6L Digital TimeSelect Crock-Pot.
Mai multe retete Crock Pot
Noutatea acestui nou slow cooker consta in cele doua functii foarte utile si anume, functia TimeSelect, gratie careia slow cooker-ul programează automat timpul optim de gătire în funcție de tipul alimentelor, timpul dorit, dar și cantitate.
Prin funcția Schedule Meal, poți programa când să fie gata masa cu până la 12 ore în avans.
Foarte tare, nu-i asa?
Revenind la reteta de salata boeuf la slow cooker 5.6L Digital TimeSelect Crock-Pot, va spun atat: iese foarte, foarte gustoasa si fara prea mult efort.
Va poftesc la masa!

reteta salata boeuf reteta salata boeuf reteta salata boeuf reteta salata boeuf

Timp preparare: 7 h Nr portii: 10 Complexitate: ridicata
Ingrediente:
  • 1 kg carne de vitel (preferabil cu os)
  • 1 kg cartofi pt salata
  • 3-4 morcovi
  • 3 l apa
  • 100 gr mazare verde (congelata)
  • 300 gr castraveti in otet
  • 300 gr gogosari in otet
  • 50 gr boabe porumb dulce
  • sare
  • piper boabe
  • 2 foi dafin
  • Maioneza:
  • 2 oua
  • 400 ml ulei de floarea soarelui
  • 1-2 lgte mustar
  • lamaie
  • sare
Mod de preparare:

La aceasta reteta, vom obtine atat salata de boeuf, cat si o supa concentrata de vita din care vom putea pregati alt fel de mancare.
Legumele se curata si se spala. Carnea se lasa o ora in apa rece, apoi se scurge.
In vasul aparatului slow cooker Crock Pot Digital 5,6 l se asaza carnea, morcovii si cartofii curatati. Se adauga sare, boabe piper, frunze dafin si apa. Se acopera cu capacul.
Vasul se conecteaza la o sursa de curent. Din meniul aparatului, se seteaza durata de gatire 6 h, cu functia High.

Daca doriti, se poate spuma pe parcurs, insa trebuie prelungit timpul de gatire cu o jumatate de ora.

Aparatul va incepe sa gateasca, apoi dupa incheierea programului, va trece automat pe functia de pastrare la cald.
Dupa ce s-au gatit, se inchide aparatul. Se scot legumele si carnea. Se toaca marunt, alaturi de castraveti si gogosari. Mazarea se opareste 1- minute, nu trebuie sa isi piarda culoarea si nici textura.
Carnea se toaca marunt, se pun toate intr-un vas mare si se amesteca cu o spumiera.
Se pregateste maioneza dintr-un galbenus fiert si unul crud. Eu am folosit oua de tara.
Se amesteca adaugand pe parcurs ulei, sare. Se adauga zeama de lamaie pe parcurs, iar spre final, 1-2 lgte de mustar. Daca nu va place, puteti sa il omiteti.
Maioneza se adauga peste salata, pastrand cateva linguri si pentru ornat.
Se amesteca pentru ultima data, se potriveste gustul cu sare, piper si se asaza intr-un vas pentru a fi decorata dupa bunul plac.

Sa va fie de folos!

 

 

 

 

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.