Abia asteptam sa va impartasesc si aceasta varianta din colectia mea fursecuri, si anume Ginger Crinkles (fursecuri crapate, cu ghimbir).
Pe langa Chocolate Crinkles sau cei cu cafea, astazi va impartasesc si aceasta reteta.
Cu aroma de ghimbir, miros de scortisoara, portocala, fragezi si usori, acesti Ginger Crinkles (fursecuri crapate, cu ghimbir) sunt perfecti pentru orice pofticios de dulciuri.
Am dat din intamplare peste poza aceasta cu fursecuri si am stiut imediat ca va trebui sa ii fac si eu. Am ales o alta reteta, iar rezultatul a fost minunat.
Sunt o incantare pentru papilele gustative, usori si aromati, perfecti alaturi de un ceai fierbinte.
Ce sa va spun? Daca sunteti fan turta dulce si arome de Craciun, nu mai stati pe ganduri, pregatiti-i pentru cei dragi si pentru prieteni! Chiar si pentru dusmani :))) Vor fi cuceriti de aroma lor!
Va invit la o portie aromata de fursecuri!
Timp preparare: 20 min (+timp asteptare: 2 h/peste noapte) Nr. portii: 50 Complexitate: medie
Ingrediente:
- 150 gr unt
- sare
- 100 gr zahar brut
- 2 oua de gaina
- 350 gr faina de grau
- condimente:
- 1 lgta scortisoara
- 1/2 lgta cuisoare + nucsoara
- 1 lgta ghimbir ras
- 1/2 lgta ghimbir pudra
- 1 portocala cu coaja netratata
- 1 plic praf copt (10 gr)
- in plus:
- zahar alb tos
- zahar alb pudra
Mod de preparare:
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Intr-un vas, se pun untul moale, un praf sare, zaharul si coaja rasa de portocala. Se spumeaza cu ajutorul unui mixer, pana devine pufos. Se adauga cate un ou, mixand bine dupa fiecare.
Faina se cerne cu praful de copt, se adauga peste compozitia de unt. Se adauga condimentele (puteti doza dupa gust) si se amesteca pana la omogenizare.
Aluatul obtinut trebuie sa fie omogen, dens si inchis la culoare. Se pune in folie alimentara si se pune la frigider timp de minim 2 ore. Se poate tine pana a doua zi.
Se incinge cuptorul la 170 grade C. Se tapeteaza o tava de aragaz cu hartie de copt.
Se pregateste cate un castronel cu zahar tos si unul cu zahar pudra.
Aluatul se scoate din frigider. Se formeaza mici bile care se tavalesc prin zahar tos, apoi prin zahar pudra.
Se coc in cuptorul preincalzit, timp de 8-9 minute. Nu trebuie coapte mai mult, oricum se vor intari pe masura ce se tempereaza.
Se depoziteaza in cutii metalice. Tin si 2 saptamani daca ii depozitati in loc uscat.
Se savureaza alaturi de un ceai fierbinte. Sunt foarte, foarte aromati si gustosi!
Sa va fie de folos!
No Comments