Astazi, va impartasesc o reteta simpla si ieftina a unui delicios Chec zebra. Pe cat de simplu, pe atat de gustos.
Cel mai bun chec pe care l-am mancat si pe care l-am gasit la Miha.
Este un dulce bun, perfect pentru zilele de post sau nu, perfect alaturi de o cafea sau o cana cu lapte.
Nu necesita multe ingrediente si este foarte simplu de facut, asa ca va recomand cu drag acest Chec zebra!
Ingrediente:
- 1 cana si jumate lapte (in varianta de post: vegetal sau apa)
- 1 cana zahar brut
- 2 cani faina
- 1/2 cana ulei floarea soarelui
- 3 lg cacao
- 4 lg dulceata zmeura ( sa fieeee)
- 1 plic praf de copt
- 4 lg nuca cocos
Mod de preparare:
Intr-un castron, am pus in ordine o cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel.
Am adaugat faina cu praful de copt, si am incorporat bine. Eu am adaugat inca o jumatate de cana lapte.
Am impartit compozitia obtinuta in doua. Intr-una, am pus cacao si delicioasa dulceata de zmeura, iar in cealalta nuca de cocos.
Intr-o forma de copt chec, am turnat cate doua linguri din fiecare compozitie, alternativ, pana cand s-a epuizat compozitia.
Am dat la cuptor checul si l-am lasat cam 60 min. A capatat o crestatura frumoasa deasupra.
Este absolut delicios!
Iar daca tineti post, inlocuim laptele cu apa sau lapte de soia si am obtinut un chec delicios de post.
27 Comments
alba Marton
26 martie 2013 at 17:06Minunat chec draguta!
Laura Nechita
27 martie 2013 at 10:23Alba, multumesc mult! >:d<
Simona
26 martie 2013 at 21:09De ai stii de cand vreau sa fac si eu… Dar vreau sa incerc intr-o forma rotunda.. se vede si mai mijto! 🙂
Pupici fata draga
Laura Nechita
27 martie 2013 at 10:24Simo, hai fa-l ca vin si la tine :))))
Te-am pupacit!
Paula Gafitescu
27 martie 2013 at 6:11Arata tare, tare bine!! Ai o felia si pentru mine, nu?
Laura Nechita
27 martie 2013 at 10:25Paula, pentru tine oricand cu tot dragul >:d<
Anonim
27 martie 2013 at 7:27Cu fiecare zi ce trece descopar ceva nou,deci sa dea dumnezeu sa aduci pe lume un bebel frumos,adica o fetita asa cu zulufi ca si baietelul.pup
Laura Nechita
27 martie 2013 at 10:25Multumesc mult, sa dea Domnul. Acum asteptam tot un baietel :)) >:d<
Anonim
27 martie 2013 at 12:16Sa va traiasca sa fie sanatos si voi alaturi de el, zulufi o sa aiba oricum.pup
Laura Nechita
30 martie 2013 at 11:01Multumesc mult pt urari! Sigur va avea zulufi :))))
Claudia Mic
28 martie 2013 at 17:14Ce mult imi place cum ti-a iesit!E si simplu de facut si poate fi adaptat si pentru post.
Laura Nechita
30 martie 2013 at 11:02Este atat de simplu de facut si foarte gustos! Reteta de baza este de post 😉
Laura Nechita
30 martie 2013 at 11:02Este atat de simplu de facut si foarte gustos! Reteta de baza este de post 😉
maria mihalache
28 martie 2013 at 18:44Ce pufos, ce frumos, ce gustos!
Seara minunata si pupici!
Laura Nechita
30 martie 2013 at 11:02Da, Medi, pufos ca mine :))))
te pup!
Haplea
30 martie 2013 at 8:31Ce frumos arata!
Laura Nechita
30 martie 2013 at 11:03Multumesc Victor! a iesit haios, zic eu :)))
Plooshy-cuisine
30 martie 2013 at 19:46Arata superb checul!!! Bravo!!
Laura Nechita
2 aprilie 2013 at 18:31Multumesc mult si pentru vizita si pentru apreciere!
Anonim
2 aprilie 2013 at 12:03Gata acusica am terminat de facut, prea arata bine, e super bun nu am avut rabdare si am taiat o feliuta buuuuuun am pus apa in loc de lapte, ca am vrut sa fie de post.:
Laura Nechita
2 aprilie 2013 at 18:33Ma bucur ca place >:d< pentru mine este cel mai gustos
Anonim
28 aprilie 2013 at 2:28You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to
be actually something that I think I would never understand.
It seems too complicated and very broad for me. I'm looking forward for your next post, I'll try to get the
hang of it!
Look into my website; $300 Forex Contest Sponsored By Instaforex
Reparatii Frigidere/Masini De Spalat Prahova
8 iulie 2013 at 15:44fara oua?
Reparatii Frigidere/Masini De Spalat Prahova
8 iulie 2013 at 15:44fara oua?
Laura Nechita
9 iulie 2013 at 7:22acest chec este fara oua, si este foarte gustos! il recomand cu toata inima!
Anonim
28 octombrie 2013 at 17:02Ce fel de cana ati folosit? ce gramaj are cana? Multumesc!
Laura Nechita
29 octombrie 2013 at 10:47buna ziua! am folosit o cana obisnuita de 200 ml. indiferent ce cana folositi, proportiile se respecta! o zi frumoasa!