O varianta mult mai practica si mai sanatoasa decat orice rulada sau pastrama pe care o gasim in comert.
O idee buna de aperitiv sau fel principal alaturi de o garnitura de legume.
Fara prea multe cuvinte, va invit la o rulada de curcan!
reteta:
avem nevoie de :
un piept intreg de curcan
oregano
boabe coriandru
boabe mustar
sare
1 paharut vin alb
2 lgte miere
sos de soia
boia
ulei masline
zeama lamaie
cativa catei usturoi
Mod de preparare:
Pieptul de curcan se spala si se curata de piele. Se taie in doua pe orizontala si apoi fiecare bucata inca o data transversal, obtinand astfel doua fasii mari pentru doua rulade.
Intr-un vas de sticla, turnam vinul, cateva linguri de ulei masline, zeama de lamaie, oregano, boabe de coriandru si mustar si usturoiul taiat. Amestecam totul si punem carnea la macerat in acest sos, pentru vreo cateva ore.
Dupa ce a stat o perioada in acest sos, scoatem bucatile de carne si le condimentam cu sare si le rulam pe fiecare. Legam cu snur ruladele si le punem intr-o forma de sticla termorezistenta. Turnam sosul ramas in forma si adaugam si putina apa.
Separat, formam un alt sos din soia si miere, condimentele de mai sus si boia. Ungem fiecare rulada cu acest sos lipicios si presaram cateva boabe de coriandru.
Coacem ruladele la foc mediu cam o ora si jumatate, avand grija sa le “imbaiem” regulat cu sosul din tava.
Dupa ce s-au copt, se scot si sa lasa la racit. Se portioneaza in momentul servirii.
Se pot servi cu piure de cartofi si sos de soia si galbiori.
5 Comments
Rocsy Ciobanu
1 mai 2013 at 8:27O mare bunatate. Pup Laura!
Buburuza Bubu
2 mai 2013 at 5:55Faina reteta,cu multe mirodeni asa cum imi place! Sarbatori Fericite!
Simona
2 mai 2013 at 8:02O varianta foarte buna la mezelurile din comert! Cred ca a fost o bunatate!!
Pup cu drag
Haplea
3 mai 2013 at 6:41Grozava rulada!
Anonim
4 mai 2013 at 18:57Paste fericit alaturi de cei dragi.Gabriela