Inca de acum cativa ani, am adoptat acest concept de slow cooking, iar astazi va impartasesc cateva Retete savuroase la slow cooker Crock-Pot.

Slow cooking sau gatitul lent presupune gatire la temperaturi joase, punctul de fierbere atingandu-se dupa cateva ore. Mancarea nu se gateste la foc maxim, ci incet si bine, iar ingredientele isi pastreaza mai bine din calitati si forma chiar.

Vezi si Multicooker Crock-Pot Express

Atât pe High, cât și pe Low se ajunge la aceeași temperatura, diferența fiind doar de timpul necesar pentru ca slow cookerul Crock-Pot să atingă punctul de fierbere (100°C).

Se stie ca cele mai savuroase fripturi sau tocane ies gatite la foc mic, iar slow cookerul Crock-Pot asta face.

Spre deosebire insa de ochiul  sau cuptorul aragazului, slow cookerul nu trebuie pazit si verificat tot timpul ca sa nu se arda mancarea sau sa nu dea in foc.

Cel mai mare avantaj al slow cookerului este ca asezi ingredientele (carnea, legumele, etc), pornesti aparatul setand intensitatea de gatit si iti vezi de treaba. Te intorci peste cateva ore cand mancarea e gata.

Da, conceptul de slow cooking presupune gatirea mancarurilor in cateva ore, de exemplu o friptura de vita sau de porc se gateste in 6-8 ore. Dar nu trebuie sa va speriati, aparatul nu consuma mai mult decat un bec economic, astfel ca nu e mai costisitor decat un consum obisnuit de gaz sau de curent la aragaz.

Odata gatita mancarea, aparatul va comuta pe functia “Pastrare la cald”, astfel ca va pastra calda mancarea pana la servire.

De obicei, daca vreau sa pregatesc o friptura cu legume sau niste sarmale sa zicem, le asez de seara in vas, pornesc aparatul si dimineata mancarea e gata si calda, asa ca pranzul e asigurat.

Daca v-am convins “sa adoptati” un slow cooker, va prezint si cateva retete gatite cu succes la acest aparat minunat!

Sa va fie de folos!

Ciorba de perisoare la slow cooker Crock-Pot 4.5 L DuraCeramic Hinged Lid Sauté

Vinete bulgaresti gatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

Friptura pui cu ceapa verde si rosii la slow cooker Crock-Pot 4.5L DuraCeramic Hinged Lid

Pulpa de porc in sos de ceapa si leurda, la CrockPot

Drob din ficat

Sarmalute in frunza de vita la slow cooker 7,5L Digital Crock-Pot

Medalion de somon, cu sos de lamaie si menta

Gem caise cu lavanda, la slow cooker Crock-Pot 7,5l Digital

Orez cu lapte de cocos, capsuni si fistic

Musaca de vinete cu carne la slow cooker Crock-Pot 4.5L DuraCeramic Hinged Lid

Serbet de zmeura, pregatit la slow cooker-ul Crock-Pot 4,7 L Digital

Dovlecei umpluti, gatiti la slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital

Tocanita de vitel la Slow Cooker

Varza picanta la slow cooker Crock-Pot

Dovleac copt, umplut cu nuca, si dulceata de cirese amare

Mai multe retete gasiti pe https://www.crockpot-romania.ro/retete.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive