Din seria mancarurilor preferate, va impartasesc reteta de Ciorba de perisoare la slow cooker Crock-Pot 4.5 L DuraCeramic Hinged Lid Sauté.
Le place ca nu are multe legume care sa alerge nestingherit prin farfurie, desi legumele dau savoare, insa de obicei, pun la fiert si bucati intregi de legume.
Am ales si de aceasta data sa folosesc slow cookerul din dotare, astfel ca va spun sincer, mai mult de 25 minute nu mi-a luat sa pregatesc ingredientele. Le-am asezat in vasul aparatului, l-am pornit si mi-am vazut de treaba.
Retete diverse la slow cooker
Slow cooker-ul Crock-Pot 4.5 L DuraCeramic Hinged Lid are un vas interior foarte destept, poti alege sa sotezi direct in el anumite ingrediente, inainte de a le pune la gatit, poti transfera vasul in cuptor daca doresti sa gratinezi sau sa rumenesti preparatul.
Mereu am spus ca merita investitia intr-un slow cooker, asa ca va indemn sa va achizitionati unul, mai ales ca sunt niste reduceri mari acum.
Va poftesc la masa! Ciorba mea este chiar bio si chiar foarte gustoasa!
Timp preparare: 6 h Nr. Portii: 6 Dificultate: medie
Ingrediente:
- 1,5 l apa
- un piept pasare de tara
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 felie telina
- 1 radacina patrunjel
- sare
- condimente (dupa gust)
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 3 – 4 lg orez
- 200 ml suc rosii
- 400 ml bors natural
- leustean/patrunjel verde tocat pt servit
Mod de preparare:
Pieptul de pui se toaca la masina de tocat.
Se curata si se spala legumele, mai putin telina. Ceapa se taie marunt, morcovul se rade marunt. Radacina de patrunjel se rade marunt.
Jumatate din legumele tocate se amesteca impreuna cu carnea, se adauga orezul spalat, putin ulei, sare si condimente dupa gust. Se adauga 2-3 lg apa rece. Se omogenizeaza compozitia de carne, apoi se formeaza perisoare.
Se conecteaza slow cooker-ul Crock-Pot 4.5L DuraCeramic Hinged Lid Sauté la o sursa de curent.
Se toarna putin ulei in vasul aparatului.
Jumatate din legumele tocate se amesteca impreuna cu carnea, se adauga orezul spalat, putin ulei, sare si condimente dupa gust. Se adauga 2-3 lg apa rece. Se omogenizeaza compozitia de carne, apoi se formeaza perisoare.
Se conecteaza slow cooker-ul Crock-Pot 4.5L DuraCeramic Hinged Lid Sauté la o sursa de curent.
Se toarna putin ulei in vasul aparatului.
Nota: vasul de gătit este potrivit pentru sotare, prăjire, rumenire sau prăjire rapida, astfel ca, se pot sota legumele inainte. Eu nu le-am sotat.
Se pun legumele ramase, apoi se toarna 1,5 l apa.
Se adauga sare, felia de telina si perisoarele. La final, se adauga sucul de rosii.
Se inchide capacul, apoi se seteaza optiunea high, cu durata 4-5 h de gatit.
Se adauga sare, felia de telina si perisoarele. La final, se adauga sucul de rosii.
Se inchide capacul, apoi se seteaza optiunea high, cu durata 4-5 h de gatit.
Cu 30 minute inainte de expirarea timpului, se adauga borsul fierbinte.
Ciorba se serveste cu patrunjel sau leustean verde tocat si ardei iute, dupa preferinte.
Ciorba se serveste cu patrunjel sau leustean verde tocat si ardei iute, dupa preferinte.
Sa va fie de folos!
2 Comments
Otilia
28 aprilie 2021 at 8:08Am incercat ieri aceasta reteta, la apararul CrockPot Duraceramic Sote, a iesit grozava ciorbita de perisoare! Am fost cu copiii la fotbal iar cand am ajuns acasa aparatul deja terminase de gatit, nu am reusit sa mai pun borsul dar ambii copiii au mancat cu mare pofta. Multumesc pentru reteta!
Laura Nechita
29 aprilie 2021 at 13:56Buna, Otilia! Imi creste inima cand primesc astfel de mesaje. Ma bucur mult ca v-a placut, si ai mei copii sunt mari fani, iar cu Crock Pot, chiar iese si buna si nici nu mai stau de ea. Cu draga inima, sarbatori cu bine si multa sanatate intregii familii!