Menu
Porc / Rețete cu carne

Musaca de vinete cu carne la slow cooker Crock-Pot 4.5L DuraCeramic Hinged Lid

Dragii mei, nu stiu ce mai gatiti in aceasta perioada, dar eu am pregatit o Musaca de vinete cu carne la slow cooker Crock-Pot 4.5L DuraCeramic Hinged Lid.

Stiti cum e sa ai un slow cooker in casa care sa te ajute cu mancarea? Absolut grozav!
Asezi ingredientele in aparat, il pornesti si iti vezi de treaba. Nu trebuie sa il pazesti ca sa nu se arda mancarea. Este foarte harnic si silentios.
Retete la slow cooker
Eu am doua slow cook-ere care imi usureaza mult munca in bucatarie.
Slow cooker-ul Crock-Pot 4.5 L DuraCeramic Hinged Lid are un vas interior foarte destept, poti alege sa sotezi direct in el anumite ingrediente, inainte de a le pune la gatit. Poti transfera vasul in cuptor. Foarte destept, usor de manevrat.
Mai multe detalii gasiti aici:  

Revin la musacaua mea si va spun ca eu am crescut cu ea.

Bunica din partea tatalui, grecoaica de origine, ne facea des musaca de vinete. Alegea de obicei carne de vitel, desi se gasea extrem de greu, si o rumenea cu putin ulei, pana scadea, apoi rumenea feliile de vinete pana capatau o crusta frumoasa aurie. Crema era compusa dintr-un sos bechamel, imbunatatit cu oua. Crestea la copt tare frumos si era o mega bunatate, ii port dulce amintire.

Eu am adaptat putin reteta de musaca, adaugand sucul de rosii fiindca ai mei sunt obisnuiti cu el, desi eu v-as recomanda sa il lasati deoparte, macar sa vedeti ce gust va avea in final musacaua.

Va invit la o portie generoasa de musaca, alaturi de o salata de ardei copti.

Sa va fie de folos!

musaca musaca

musaca

musaca musaca

Timp preparare: 8 h Nr. Portii: 6 Dificultate: ridicata

Ingrediente:

  • 600 gr carne tocata amestec (vita + porc)
  • 60 ml ulei
  • 1 vanata mare
  • 250 ml sos rosii
  • nucsoara
  • sare
  • Sos béchamel:
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • sare
  • nucsoara (dupa gust)
  • 400 ml lapte
  • 4 oua de gaina

Mod de preparare:

Se pregateste sosul béchamel.
Intr-un vas, se pune la topit untul. Cand s-a topit, se adauga faina si se rumeneste bine in untul incins. Se adauga cate putin lapte, amestecand continuu, astfel compozitia devine cremoasa si legata. Se adauga treptat toata cantitatea de lapte si se omogenizeaza. Se adauga sare si nucsoara, apoi se lasa sa fiarba pana devine un sos legat.
Se ia de pe foc si se lasa deoparte la temperat.

Vanata se curate, se feliaza subtire, apoi se presara cu sare si se lasa pana isi lasa sucul. Se scurg feliile.
Vasul slow cookerul-ului Crock-Pot 4.5L DuraCeramic Hinged Lid Sauté se asaza pe o plita electrica.
Se pune putin ulei in vas, apoi cand s-a incins, se asaza feliile de vanata si se prajesc pe ambele parti.
Se scot pe o farfurie si se lasa deoparte la temperat.

In vasul aparatului se pune carnea si se rumeneste bine, se condimenteaza cu sare si nucsoara, apoi spre final, se adauga sucul de rosii si se lasa pana scade putin.
Carnea se pune intr-un castron.

In vasul aparatului, se asaza un strat de felii de vanata, apoi se asaza un strat de carne, alt strat cu felii de vanata si apoi restul de carne.
In sosul béchamel se incorporeaza cate un ou, apoi compozitia obtinuta se toarna usor peste cea de carne.
Vasul se transfera in aparatul slow cooker Crock-Pot 4.5L DuraCeramic Hinged Lid Sauté. Se conecteaza la o sursa de current.
Se selecteaza modul high, se lasa la copt aproximativ 6-7 h pana cand capata o crusta frumoasa.

Daca doriti, puteti transfera vasul si la cuptor pentru a deveni rumen.
Se serveste calda, alaturi de ardei copti.
O bunatate, sa va fie de folos!

   

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.