Menu
Cheesecakes / Dulciuri / Fara zahar / Torturi

Tort cu mango, nuca de cocos si fructul pasiunii

In weekend ne-am rasfatat cu un delicios Tort cu mango, nuca de cocos si fructul pasiunii, pregatit cu ocazia zilei de nastere a lui Teo.

Nu cred ca am simtit vreodata mai multa nerabdare sa gust dintr-un desert, dar acum l-am adulmecat in continuu pana la momentul 0 :)))
Ce pot sa va spun? Un desert de vis! Am folosit arome exotice: fructul pasiunii (un deliciu acrisor), mango, nuca de cocos, lime.
Blatul subtire, cu nuca de cocos, crema delicioasa in combinatie cu nuca de cocos si ciocolata alba, un desert de vis acest Tort cu mango, nuca de cocos si fructul pasiunii.
Sii, sa va mai spun ca este un desert fara faina, fara zahar, perfect dupa mese copioase. Este exact ca o adiere parfumata de vara.
Se savureaza cu ochii inchisi! :))
Am folosit indulcitor pulbere si banuti de ciocolata fara zahar, pentru care trebuie sa multumesc prietenilor de la Green Sugar.
La multi ani, dragul nostru tati! Sa ne traiesti sanatos!

tort cu mango tort cu mango tort cu mango tort cu mango tort cu mango

Timp preparare: 1 h Timp asteptare: minim 12 h Nr. portii: 14 Complexitate: ridicata

Ingrediente:

  • blat:
  • 4 albusuri
  • un praf sare
  • 4 lg Green Sugar pulbere
  • 5 lg nuca cocos
  • coaja rasa lime
  • sirop:
  • 200 ml apa
  • samburele de la mango
  • 3 lg Green Sugar
  • 1 lime
  • crema oua:
  • 4 galbenusuri
  • 4 lg Green Sugar pulbere
  • suc lime
  • 200 gr banuti ciocolata Green Sugar
  • 10 gr gelatina foi
  • 1 kg smantana grasa 32%
  • 2 pliculete Green Sugar Vanilie Bourbon
  • 3 buc fructul pasiunii
  • 1 mango mare, copt
  • 1 lime
  • 4 lg nuca cocos
  • decor:
  • 300 gr smantana grasa
  • 3 lg sirop agave
  • mango
  • fructul pasiunii

Mod de preparare:

Se pregateste blatul de cocos.
Albusurile se separa de galbenusuri si se spumeaza intr-un vas, cu un praf de sare.
Odata ce devin albe si dense, se adauga indulcitorul. Se mixeaza pana se obtine o bezea frumoasa si ferma, apoi se adauga nuca de cocos si coaja rasa de la o lamaie verde. Se incorporeaza usor, apoi se toarna intr-o forma cu pereti detasabili, prevazuta cu hartie de copt. Se coace aproximativ 20-25 minute, la 170 grade C. Dupa coacere, se scoate din cuptor si se lasa la temperat.
Gelatina se hidrateaza in apa rece.
Fructul de mango se curata, se pastreaza. Pulpa de mango se taie cubulete si se lasa deoparte.
Samburele de mango se pune intr-un vas, se adauga 200 ml apa si indulcitor si se pune pe foc, la fiert. Dupa ce a fiert, se adauga sucul de la o lamaie verde. Se lasa la temperat.
Separat, galbenusurile se pun intr-un vas, se adauga indulcitorul si se amesteca. Se transfera compozitia pe baie de aburi si se lasa sa se gateasca bine, apoi se adauga banutii de ciocolata si se amesteca pana se topesc si se omogenizeaza compozitia. Se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana se topeste.
Vasul se ia de pe foc si se lasa deoparte.
Smantana se bate spuma cu ajutorul unui mixer, se indulceste cu 2 pliculete de Green Sugar Vanilie Bourbon.
In frisca obtinuta, se adauga semintele si sucul de la 2 buc de fructul pasiunii, jumatate din cubuletele de mango si cateva linguri cu nuca de cocos rasa. Se amesteca usor, apoi se incorporeaza crema de oua si ciocolata.
Compozitia se omogenizeaza.
Blatul de cocos se asaza in aceeasi forma de copt, borduita cu folie acetat. Se trampeaza, apoi se toarna peste el compozitia de crema, niveland frumos. Se pune in frigider pana a doua zi.
A doua zi, se orneaza cu frisca indulcita cu sirop de agave si se garniseste cu seminte de fructul pasiunii si cuburi de mango.
Este un tort fresh, aromat si foarte, foaarte gustos!
Sa va fie de folos!

 

 

   

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

  • Virginica D.
    25 martie 2023 at 21:09

    Cu ce s-ar putea inlocui indulcitorul pentru un tort fara indulcitori? Cat timp ar trebui tinute pe baie de abur galbenusurile pentru a fi gatite bine?

    Reply
    • Laura Nechita
      26 martie 2023 at 15:19

      Daca nu doriti sa folositi indulcitor, atunci puteti folosi zahar. Daca doriti sa folositi un alt indulcitor, atunci gasiti in comert mai multe variante. Eu folosesc GS pentru ca e natural si nu schimba gustul. Pentru a fi gatite bine galbenusurile, puteti sa amestecati compozitia aproximativ 10 minute, amestecand mereu. Atentie sa nu le tineti prea mult si sa se transforme in omleta :))) Zi frumoasa!

      Reply
      • Virginica D.
        26 martie 2023 at 15:43

        Pentru reusita tortului ar fi nevoie de zahar normal sau cel pudra? Multumesc pentru raspuns!

        Reply
        • Laura Nechita
          27 martie 2023 at 16:32

          Eu v-as recomanda sa folositi zahar pudra, dar trebuie sa tineti cont ca cel din comert contine si o cantitate de amidon. Nu va influenta textura, dar ca sa stiti. Spor la treaba va urez!

          Reply

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.