Menu
Dulciuri / Prajituri

Savarine cu ciocolata si crema de cafea

Ador deserturile cu cafea, iar aceste savarine cu ciocolata si crema de cafea sunt perfecte gustului meu. Pufoase, insiropate bine, garnisite cu ciocolata si multa crema de cafea, aceste prajituri fac deliciul oricarei zile.

Mai multe retete cu cafea gasiti aici 

Ca de obicei, ingredientele fac diferenta, iar vedeta in aceasta prajitura este cu siguranta cafeaua.

Mi-a fost de ajutor si de aceasta data espressorul meu frumos si rosu de la Breville Romania.

Prietenii mei de la Breville sarbatoresc Festivalul cafelei, iar eu, mare fan al acestei bauturi, am pregatit si savurat aceste prajituri delicioase. Gasiti ofertele si surprizele lor pregatite cu aceasta ocazie aici.

Daca va fac cu ochiul aceste savarine cu ciocolata si crema de cafea, gasiti reteta mai jos.

Sper sa va placa si sa le incercati <3

reteta savarine reteta savarine reteta savarine reteta savarine reteta savarine

Nr. portii: 8 Timp preparare: 1,5 h Complexitate: medie
Ingrediente savarine cu ciocolata si crema de cafea:

• Aluat:
• 6 oua de gaina
• un praf sare
• 6 lg zahar brut
• 6 lg pesmet biscuiti (simpli)
• 2 lg cacao
• Glazura ciocolata:
• 250 gr ciocolata neagra
• 100 ml smantana lichida
• 50 ml espresso
• Crema:
• 400 gr smantana grasa
• 100 gr mascarpone
• 80 gr zahar pudra
• 50 ml espresso neindulcit
• Insiropat:
• 400 ml cafea neindulcita (sau indulcita dupa gust)

Mod de preparare savarine cu ciocolata si crema de cafea:

Se pregatesc mai multe portii de cafea cu ajutorul espressorului Prima Latte Breville. Daca doriti, puteti indulci cafeaua.

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se mixeaza ferm, adaugand un praf de sare. Se adauga zaharul brut in reprize, mixand foarte bine pana se obtine o bezea tare care isi mentine forma. Se incorporeaza apoi galbenusurile.
Urmeaza pesmetul de biscuiti, alternand cu cacaua, se incorporeaza in compozitia de oua, cu miscari usoare, lejere.

Compozitia se toarna in forme de copt (pensulate cu ulei si presarate cu putin zahar, astfel se vor scoate mai usor dupa coacere). Se coc la 170 grade C, coacere sus-jos, apoi se scot din cuptor si se lasa la temperat in forme. Nu se scot calde, altfel se rup.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi, adaugand si cafeaua fierbinte, apoi se subtiaza pana la textura dorita cu smantana lichida.
Savarinele reci se scufunda in baie de cafea ca sa absoarba cat este necesar, apoi se pun la rece.
Se glazureaza cu sosul de ciocolata si se pun din nou la rece.
Smantana grasa se mixeaza pana cand capata consistenta si devine pufoasa, apoi se adauga zaharul pudra. Se adauga mascarpone, omogenizand, iar la final se incorporeaza 30 – 40 ml cafea.

Savarinele se umplu si se garnisesc generos cu crema de cafea. Se decoreaza cu boabe de cafea sau cu fulgi de ciocolata.
Se tin la rece pana in momentul servirii.
Sunt absolut delicioase.
Sa va fie de folos!

 

   

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.