Menu
Diverse

Rulouri cu dovleac la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot

Toamna si ale ei bunatati m-au indemnat sa pregatesc aceste Rulouri cu dovleac la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot.

Prietenii de la Crock Pot Romania sarbatoresc in fiecare octombrie, Crocktober, iar eu in calitate de ambasador, ma bucur sa va impartasesc vesti bune de la ei: reduceri de pret, oferte frumoase, concursuri.

De cativa ani de cand am descoperit gatitul la slow cooker sau multicooker, nu numai ca am prins drag de aceste aparate, dar sunt de real ajutor in bucatarie.

Multicookerul 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot este “bucatarul” meu in bucatarie, cu functii multiple: gătire lentă,  sautare, gătire la aburi, rumenire și coacere. Cele 5 funcții presetate de gătire imi permit sa variez multe bunatati. Daca va face cu ochiul, il gasiti la oferta buna .

Mai multe retete la Multicooker gasiti aici

Am pregatit aceste rulouri cu dovleac usor si fara batai de cap. Am folosit mult dovleac, arome de toamna si le-am glazurat cu ciocolata alba si nuci pecan.

rulouri cu dovleac rulouri cu dovleac rulouri cu dovleacrulouri cu dovleac

Timp preparare: 2 h Nr. portii: 6 Complexitate: medie
Ingrediente:
  • 300 gr faina de grau
  • 10 gr drojdie proaspata
  • Sare
  • 2 oua
  • 100 gr unt
  • 100 ml lapte caldut
  • 80 gr zahar brut
  • 500 gr dovleac placintar curatat
  • 3 lg zahar brut
  • Scortisoara
  • Nuci pecan/ romanesti (coapte usor in prealabil)
  • Pt glazura:
  • Ciocolata alba
Mod de preparare:

Intr-un vas se cerne faina (cu un praf de sare). Se face un locas.

Drojdia se lichefiaza impreuna cu o lingurita zahar. Se adauga 30 ml apa calduta. Se lasa sa se activeze, apoi se toarna in vasul cu faina.

Se adauga ouale, untul moale, taiat cuburi si laptele caldut.

Cu ajutorul unui robot, se framanta bine aluatul, apoi se acopera cu un stergar curat si se lasa la dospit, la rece.

In momentul in care aluatul si-a triplat volumul, se scoate pe o planseta infainata si se framanta usor, apoi se intinde intr-o foaie dreptunghiulara, cu grosime de 2 cm.

Pentru a pastra culoarea frumoasa a dovleacului, va recomand sa presarati scortisoara direct pe suprafata aluatului.

Dovleacul curatat se rade pe placa cu ochiuri mari. Se presara peste aluatul intins, apoi se presara 1-2 lg zahar brut si nucile pecan maruntite.

Foaie de aluat se ruleaza strans, apoi se taie in 6 felii groase de 4-5 cm.

In cuva aparatului Multicooker 5in 1, se asaza o foaie de copt, apoi se pun rulourile la distanta unele de altele pentru ca vor mai creste. Se acopera vasul cu capacul si se mai lasa 10-15 minute.

Se conecteaza multicookerul 5in1 la o sursa de curent, se asaza vasul cu rulourile in el, apoi se selecteaza functia Bake, cu temperatura 170 grade C, durata de coacere 1 ora.

Dupa coacere, se scot rulourile si se glazureaza cu ciocolata alba topita. Se garnisesc cu nuci coapte.

Sunt foarte pufoase si gustoase.

Sa va fie de folos!

      

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.